Polonia condiționează trimiterea către Ucraina a avioanelor de luptă MiG-29
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Președintele polonez Andrzej Duda a spus care este condiția pentru ca țara sa să furnizeze către Ucraina avioane de luptă MiG.

Polonia este pregătită să predea Ucrainei avioane de luptă MiG-29, dar numai ca parte a unei coaliții internaționale, a declarat președintele polonez Andrzej Duda pentru CNN International în timpul unui interviu, conform RMX.

Andrzej Duda a spus că Polonia este pregătită să predea Ucrainei avioanele de luptă MIG-29 care servesc în forțele sale aeriene. Acesta este convins că Ucraina va fi pregătită și dispusă să le folosească imediat.

Președintele polonez a mai spus că Ucraina va primi probabil avioane F-16 la un moment dat.

Acesta este motivul pentru care „formarea piloților ucraineni este importantă și necesară”, a spus Duda. El a dezvăluit, de asemenea, că, potrivit conversației sale recente cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, nevoia militară cheie a Ucrainei este în prezent artileria cu rază lungă de acțiune „pentru a îndepărta inamicul și pentru a reduce pierderile cauzate de luptele corp la corp”.

El a menționat că „Rusia încearcă să zdrobească Ucraina cu volumul echipamentului de care dispune”.

Potrivit președintelui Poloniei, pacea globală depinde de eșecul Rusiei în Ucraina, deoarece atunci amenințarea „imperialismului rus” va fi ridicată din țările Europei Centrale și dincolo de acestea, iar abia apoi se poate vorbi de o situație pașnică.

În legătură cu distrugerea Nord Stream, Andrzej Duda a spus doar că speră că anchetele îi vor identifica pe vinovați. El a mai precizat că ar fi benefic pentru Europa ca Nord Stream 2 să înceteze să existe, deoarece acest lucru ar face Europa de Vest dependentă de gazele rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel