Politolog: Menținerea lui Piedone în funcție poate duce la căderea Guvernului Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Politologul Alfred Bulai susține că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, a ratat momentul potrivit pentru a-și da demisia. Acesta opinează că mitingul uriaș care are loc marți seară în Capitală ar putea duce, la fel ca în cazul precedentului din 2012, inclusiv la căderea Guvernului Ponta.

”În clipa în care vorbim, societatea civilă este cea care domină. Puterea nu are ce să vorbească, pentru că este huiduită, în vreme ce opoziția nu are idei.

În momentul de față, faptul că primarul Cristian Popescu - Piedone nu își dă demisia echivalează cu o dinamită pentru putere, care poate exploda în orice moment.

Cea mai bună decizie pe care Piedone o putea lua era să aleagă să-și dea demisia, fie și după modelul lui Traian Băsescu din 1996, și să revină peste șase luni, la alegerile locale. Avea suficient timp ca oamenii să uite acest episod și să îl aleagă din nou, dacă nu era găsit vinovat. În cazul în care era găsit vinovat, foarte simplu, nu mai candida. 

Deci, primarul Sectorului 4 putea să scape cu o demisie și să revină la alegerile de peste jumătate de an.

[citeste si]

Mitingul din această seară este de proporția evenimentelor din 2012, care au dus la căderea Guvernului Ungureanu. Vorbim de același mecanism, de aceleași sloganuri. Asta îi va speria pe politicieni. Vorbim de un risc major pentru Guvernul Ponta, care poate conduce inclusiv la căderea Executivului.

Probabil vor fi presiuni din interiorul arcului guvernamental, ca Piedone să demisioneze”, ne-a declarat politologul Alfred Bulai. 

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că o eventuală demisie a lui Piedone venită după izbucnirea mișcării de stradă i-ar putea determina pe protestatari să ceară, ulterior, căderea unor capete mai importante.

”Riscul, în cazul în care Piedone demisionează acum, după izbucnirea acestei manifestații, este ca mulțimea să ceară mai mult. Să ceară capete mai importante, de mai sus. O eventuală demisie ar putea fi percepută ca un semn de frică al politicienilor și o victorie a străzii, care, după aceea, ar putea cere mai mult”, susține Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel