Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni ”poate să urce la volan, să conducă liniștit” afirmă av. Cuculis. Decizia definitivă a instanței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură foto Antena 3/ Accident mortal pe trecerea de pietoni
foto captură foto Antena 3/ Accident mortal pe trecerea de pietoni
Instanța a decis ca pe numele agentului de poliție, care a provocat un accident mortal pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului, să nu mai existe nicio formă de control în acest moment. 

Amintim că în luna ianuarie a acestui an, un agent de poliție, aflat la volanului autoturismului de muncă, a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni. Marina a ajuns în spital, unde a fost operată, Raisa a murit pe șoseaua rece, la picioarele polițistului. Multe informații scurse din anchetă au transmis ideea conform căreia polițistul mergea cu viteză, că nu era într-o misiune de urgență - fiind și agent de proximitate- că nu avea semnalele sonore aprinse, dar și că ar fi posibil ca atenția să-i fi fost distrasă, una dintre ipoteze fiind că stătea pe telefon și, astfel, nu le-a putut observat pe cele două fetițe. 

Astăzi, la aproape trei luni de la accident, polițistul scapă de controlul judiciar, printr-o decizie definitivă. El a cerut, la mijlocul lunii martie, să fie cercetat în stare de libertate. 

Minuta deciziei

”În baza art. 2151 alin. 5 C.proc.pen. rap. la art.213 din C.proc.pen. admite plângerea formulată de inculpatul P. C., împotriva ordonanţei nr. 440/P/2022 din data de 10.03.2022 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, de prelungire a măsurii preventive a controlului judiciar.

În baza art. 242 alin.1 din C.proc.pen. revocă măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul P. C., prin ordonanța nr. 440/P/2022 din 14.01.2022 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămânând în sarcina acestuia. Dispune ca onorariul parțial al avocatului din oficiu desemnat în cauză să se avanseze din fondurile Ministerului Justiției”, se arată în minuta deciziei dată de Judecătoria Sectorului 1.

”Poate să urce la volan, să conducă liniștit”

Avocatul părinților Raisei, Adrian Cuculis, a reacționat pentru Fanatik: ”Este absolut șocantă această decizie. În acest moment, el nu mai are absolut nici o interdicție, poate să părăsească țara, să facă ce vrea… Cel mai grav mi se pare că, după această hotărâre, acest om poate din nou să urce la volan, să conducă liniștit o mașină”. 

Citește și: Mama Raisei, scrisoare către poliţistul care i-a ucis copilul pe trecerea de pietoni: Ai întrebat cu ce ne poţi ajuta...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel