UPDATE. Polițist filmat în timp ce îndreaptă pistolul spre un șofer de TIR. IPJ Arad, precizări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Se fac cercetări după ce imagini cu un poliţist care îndreaptă arma spre un şofer au apărut pe reţelele sociale.

UPDATE: Șoferul spre care un agent pare că a îndreptat arma devenise agresiv

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a precizat, cu privire la imaginile distribuite în mediul online în care se vede un agent ce pare că îndreaptă arma spre un şofer, că este vorba de un cetăţean turc ce nu oprise TIR-ul la semnalele poliţistului, iar ulterior a devenit agresiv.

'Din primele verificări, s-a stabilit că un poliţist al Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, aflându-se în timpul serviciului, a pus în funcţiune semnalele luminoase, pentru oprirea unui ansamblu rutier. Şoferul acestuia nu a oprit, continuându-şi deplasarea, fiind ulterior oprit pe DN 7, la intersecţie cu breteaua de coborâre de pe A1. Conducătorul auto, un cetăţean turc, a coborât din autoutilitară şi a devenit agresiv prin vorbe şi comportament, motiv pentru care agentul de poliţie a întins mâna pentru a păstra o distanţă de siguranţă. Totodată, a scos pistolul din toc, arma fiind orientată în plan vertical', a transmis, marţi, IPJ Arad, potrivit Agerpres. 

Conform sursei citate, şoferul 'şi-a revizuit comportamentul, devenind cooperant, a înmânat documentele solicitate de poliţist, în urma verificărilor nefiind constatate nereguli'.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, pentru a se stabili dacă au fost încălcate regulile deontologice şi luarea de măsuri legale, dacă se impun.

Știre inițială

Poliţiştii fac cercetări după ce imagini cu un coleg de-al lor care îndreaptă arma spre un şofer de TIR, pe DN 7, au apărut pe reţelele de socializare, acestea fiind surprinse de camera video aflată pe bordul unei maşini.

În filmuleţul de câteva secunde se vede că pe marginea drumului este oprit un TIR, al cărui şofer este coborât din cabină, în timp ce un poliţist îl verifică. Înregistrarea surprinde momentul în care poliţistul avea pistolul îndreptat spre şofer.

'Evenimentul a avut loc la data de 26 decembrie, în vecinătatea bretelei de urcare de pe DN 7 pe autostrada A1 Deva - Nădlac. În aceste momente, Biroul de poliţie Autostrada A1 Deva - Nădlac efectuează verificări, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a petrecut evenimentul, în vederea luării măsurilor care se impun', a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru Agerpres, că agentul de poliţie a fost identificat şi urmează să fie audiat. 

Iată imaginile 

VEZI ȘI: Un poliţist aflat în timpul serviciului a accidentat mortal o tânără de 21 de ani, în județul Sibiu

Un poliţist aflat în timpul serviciului a lovit mortal, luni seara, o tânără de 21 de ani, în timp ce aceasta traversa o stradă din oraşul Agnita, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

'Luni seara, în jurul orei 21,30, pe strada 1 Decembrie din oraşul Agnita, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Brădeni, aflat la volanul unei autospeciale de poliţie.

Din primele cercetări efectuate la locul producerii evenimentului, a rezultat faptul că poliţistul, aflat în timpul serviciului, în timp ce conducea autospeciala pe direcţia Agnita - Sighişoara, ar fi lovit o tânără în vârstă de 21 de ani, localnică, ce traversa partea carosabilă. Din păcate, rănile suferite în urma impactului au dus la decesul tinerei.

În cauză, se întocmesc actele pentru efectuarea de cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul. La finalul cercetărilor va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita', a precizat Elena Welter, conform Agerpres. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel