Poliţist acuzat de crimă. D. Coarnă: "Doar atunci tragi şase gloanţe". Semnal de alarmă pentru MAI: Greşeală fatală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care au fost factorii care au făcut un agent de poliţie să descarce un încărcător întreg într-un bărbat, în Sectorul 1 al Capitalei, la începutul stării de urgenţă. 

Medicii au arătat că din cele șase gloanțe trase de polițist, bărbatul a fost atins de patru dintre ele, însă niciunul nu a fost tras către picioare. ”Polițistul și-a trimis victima la moarte sigură”, afirmă raportul întocmit de medicii de la INML. 

VEZI ŞI Poliţistul care a împuşcat un bărbat în Sectorul 1 la începutul stării de urgenţă, acuzat de CRIMĂ

"Eu cred că aici nu a fost doar lipsă de experienţă şi lipsă de pregătire, ci a fost şi teamă. A acţionat instinctiv. Ei se pregătesc, dar problema de fond asta este, frica. În opinia mea, tragi şase cartuşe când îţi pierzi cumpătul. A fost câte ceva din fiecare acolo, dar teama a fost cea care a declanşat acest lucru. Ancheta pentru omor este obligatoriu să fie dezvoltată. Dacă va fi clasată sau nu, e altă discuţie. 

Problema este că acum, MAI vrea să încadreze 420 de poliţişti pe perioadă determinată de la 1 decembrie.  Să le dea pistol Beretta şi să îi bage în acţiune. Băiatul ăsta avea un modul de pregătire, nu era luat din facultate sau de la locul de muncă şi pus în poliţie. A avut o tutelă, trecuse ceva timp şi tot a reacţionat aşa. Ar fi o greşeală fatală să luăm astfel de agenţi să îi punem în acţiune. Nu toată lumea are vocaţia asta de poliţist. Cum să trimiţi în stradă, fără zero zile pregătire, cu pistol Beretta şi alte instrumente, un om care e total nepregătit? 

Un agent, când termină şcoala, stă şase luni sub tutelă, adică va fi mereu în subordinea unui agent cu experienţă, care îl va gestiona. La ofiţeri e un an de zile.", a declarat Dumitru Coarnă. 

Preşedintele SNPPC a mai spus şi că, din punctul său de vedere, dacă dosarul va fi clasat, respectivul agent nu ar mai trebui trimis la acţiuni operative.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel