Politicienii se "bat" pe Bute."Nu mă văd în politică", spune campionul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bute3_RZV_01_08ed18c888
Bute3_RZV_01_08ed18c888

Lucian Bute, campion mondial la box la categoria supermijlocie, versiunea IBF, strânge premiu după premiu în România. Ultimul care i-a oferit o distincţie a fost preşedintele senatului, Mircea Geoană.

Pugilistul Lucian Bute a fost premiat, miercuri, de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în semn de apreciere pentru performanţa de a-şi fi apărat de opt ori consecutiv titlul mondial câştigat în octombrie 2007, ultima oară chiar în România, pe 9 iulie, scrie Realitatea. net.

"Am simţit că este obligaţia noastră şi plăcerea noastră ca instituţia noastră să recunoască în mod public şi oficial meritele excepţionale ale acestui mare campion, ale acestui mare atlet, ale acestui mare patriot, care este Lucian Bute", a explicat Mircea Geoană.

"Sunt onorat că am fost invitat aici, sunt mândru de acest lucru. Sunt mândru că sunt român şi în acelaşi timp sunt mândru că pe 9 iulie am făcut o Românie fericită şi pe voi toţi. (...) Eu, unul, îmi doresc să boxez pentru unificarea centurilor, sper să o fac anul viitor şi să mai scot încă o dată pe toţi românii la Universitate", a afirmat pugilistul român.

Preşedintele Senatului i-a înmânat lui Bute o diplomă şi o medalie pe care scrie "Parlamentul României - 140 de la înfiinţarea Senatului României".

Bute a acordat autografe celor prezenţi, inclusiv pe legitimaţiile de serviciu ale funcţionarilor parlamentari, şi a făcut fotografii cu aceştia, una dintre persoanele care au dorit să se fotografieze cu el fiind deputatul PSD Oana Niculescu Mizil.

Cu toate ca politicienii se "bat" pe fotografii cu el şi să-l premieze, Bute nu vrea să audă mai mult de atât despre politică: "Deocamdată, am un contract cu cei de la Interbox pe care îl respect şi sunt concentrat pe cariera pe care am început-o. Încă nu mă tentează politica şi nu mă văd în politică în viitorul apropiat".

Pugilistul Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a opta oară consecutiv centura mondială IBF la categoria supermijlocie, pe 9 iulie, când l-a învins, la Bucureşti, pe francezul Jean Paul Mendy, prin KO în runda a patra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel