Politicieni moldoveni, acuzați că sar rândul și se vaccinează anti-COVID. În semn de protest, unul dintre ei a fost stropit cu verde de briliant- VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 07 apr, 23:40
Captură video: Facebook
Mai mulți politicieni moldoveni au fost acuzați că se vaccinează cu serul Pfizer, profitând de funcția pe care o dețin.

Este scandal în Republica Moldova, pe subiectul imunizării împotriva COVID-19. În media locală, au apărut în ultimele zile mai multe informații potrivit cărora unii politicieni profită de funcțiile pe care le dețin și se vaccinează cu serul Pfizer, deși în mod normal ei nu intră în categoria de persoane care au prioritate la vaccinare în acest moment. În semna de protest, unul dintre ei a fost stropit cu verde de briliant de către membrii Partidului „PACE”, scrie Jurnal.md.

Este vorba despre Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr. Acesta este acuzat că s-a vaccinat cu serul Pfizer, deși nu i-a venit încă rândul. Tudor Tutunaru este și președintele Comisiei Excepționale în Sănătate Publică din raionul Sângerei, responsabil pe domeniul sănătate și asistență socială. După incident, el a fost transportat la spital.

Bărbatul ar fi suferit arsuri de gradul 1 și 2

„Pacientul a fost internat ieri cu arsuri de gradul I și II. Nu vede deocamdată, dar sperăm că în câteva zile vederea îi va reveni. L-am consultat împreună cu medicul neurolog. Pe lângă durerea de ochi, a avut și un stres foarte mare. Este un gest incalificabil, ochiul este un organ foarte sensibil” , a declarat ulterior Valeriu Cucu, medicul oftalmolog al Centrului consultativ din Sângerei. 

Gestul celor de la PACE este criticat și de vicepreședintele raionului Sângerei, Iulian Eremei.

„Nu știu dacă s-a vaccinat ori nu Tutor Tutunaru. Cu certitudine însă vă pot spune că pe adresa Consiliului raional a venit o circulară de la Ministerul Sănătății în care ne recomandă să ne vaccinăm pentru a fi un exemplu pentru cetățeni. Știm că domnul Tutunaru deocamdată nu vede și că este sub supravegherea medicilor. Este grav ce s-a întâmplat, acești oameni puteau să recurgă la un dialog civilizat.” a spus Iulian Eremei.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro