Urmărește emisiunea live
Politicieni, jurnalişti şi sportivi, ultim mesaj pentru campiOMul Ivan Patzaichin. Hagi și Popescu: Rămas bun, 'amirale'!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ivan Patzaichin
Facebook Ivan Patzaichin
Zeci de mesaje curg pe reţelele de socializare după moartea lui Ivan Patzaichin. Acestea provin de la jurnalişti, de la politicieni, dar şi de la sportivi. 

Update:

Rămas bun, 'amirale'", au reacţionat foştii mari fotbalişti Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu după decesul lui Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canoe, informează pagina de Facebook a clubului Farul Constanţa.

"Rămas bun, 'amirale'!

Din păcate, România a pierdut astăzi una din cele mai mari legende ale sportului, unul din cei mai mari ambasadori ai ţării, "amiralul flotei româneşti", Ivan Patzaichin.

A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaştem!

Ivan Patzachin a fost şi va fi mereu un model de cum se construieşte succesul: dăruire, voinţă, profesionalism.

Rămas bun, prietene!", este comunicatul semnat de Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanţa, şi Gheorghe Popescu, preşedinte Farul Constanţa.

Știre inițială:

"Ivan Patzaichin și-a luat canotca și a plecat, vâslind, spre Cer. Să dea Dumnezeu ca acest popor să găsească vreodată resursele de a mai da țării (și lumii) un om atât de mare, de talentat, de inimos, de pasionat, de implicat, de vertical, de creativ și de patriot cum a fost Ivan Patzaichin. Dumnezeu să-l odihnească! Iar noi să-l ținem în suflet, pentru că oameni ca el sunt foarte, foarte rari", a scris Carmen Avram, europarlamentar social-democrat, pe Facebook.

Carmen Avram nu este singurul europarlamentar care a avut un mesaj după moartea fostului canotor. "O legendă ne părăsește.Ivan Patzaichin a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.Condoleanțe familiei și celor apropiați!", a scris şi Victor Negrescu. 

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a venit şi el cu un mesaj de condoleanţe, dar şi cu o promisiune. 

"Ivan PATZAICHIN

Un monument al performanței, al implicării civice și al bunului simț. O lume întreagă își ia rămas bun de la tine, însă printre noi, tulcenii, vei fi prezent tot timpul. Putem să îți ducem mai departe spiritul prin tot ceea ce facem. Drum lin pe cele mai curate ape", a scris acesta.

"Astăzi, s-a stins unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut țara noastră!Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România! Ivan Patzaichin a fost un model pentru noi toți și va rămâne un model pentru generațiile viitoare! Drum lin, Ivan Patzaichin!", a scris şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Jurnaliştii, ultim omagiu pentru Ivan Patzaichin 

"În zilele acelea, am râs mult. Se lăsa greu descoperit, iar eu încercam sa-i fac portretul pentru ediția speciala a Știrilor PROTV de 1 decembrie. Nu avea nimic din discursul marilor campioni. Stăteam pe o bancă şi el muta cu o creangă dintr-o parte în alta frunzele căzute pe jos şi după un moment de tăcere mi-a spus: ştii, mie nu-mi place să vorbesc despre mine, îi las pe alții, daca au ceva de spus.

Dupa ce a văzut reportajul, m-a sunat şi mi-a spus râzând: nu m-a facut nimeni să vorbesc așa de mult în fața unei camere si a fost așa de frumos, de parcă era despre altcineva.

Mulțumesc pentru toate lecțiile si pentru puternicul mesaj pe care l-am învățat in încercarea mea de a te descoperi: oamenii mari sunt smeriți. Ivan Patzaichin 1949 - 2021", a scris Paula Herlo. 

 "Ne leagă o prietenie de mai bine de 30 de ani. Primul interviu pe care l-am făcut la Radio România Actualități a fost în 1992, cu Ivan Patzaichin.

Știam că suferă, știam că luptă, știam că de fiecare dată a ieșit învingător. A suferit cu demnitate. Mi-e greu să vorbesc de el la trecut, era un tip extraordinar. Niciodată nu a ridicat tonul, niciodată nu l-am văzut supărat pe cineva!

Toată lumea își amintește de bunătatea lui. Este un uriaș, l-am însoțit la multe competiții. Era uneori uimit că veneau la el sportivi tineri, care nu-l văzuseră concurând. În pandemie petrecea ore la telefon vorbind cu prietenii, îi întreba dacă sunt bine. Sunt prea multe amintiri care îmi vin în minte, îi rețin zâmbetul", a spus Cătălin Cârnu, jurnalist Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Farul Constanţa şi Oţelul Galaţi, omagii pentru marele campion 

"Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a încetat din viață în această dimineață la vârsta de 71 de ani.Clubul nostru transmite condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeul să-l odihnească în pace!", au transmis cei de la Farul Constanţa, club patronat de Gheorghe Hagi. 

"SC Oțelul Galați îşi exprimă regretul profund faţă de trecerea în neființă a legendarului canoist Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984. Odihnească-se în pace!", au transmis şi oficialii clubului gălăţean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel