Politician bulgar, implicat într-o fraudă cu certificate de vaccinare false
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Politician bulgar, implicat într-o fraudă cu certificate de vaccinare false   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Politician bulgar, implicat într-o fraudă cu certificate de vaccinare false / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un politician din Bulgaria a fost filmat cu o cameră ascunsă atunci când vorbea despre un sistem de eliberare a certificatelor false de vaccinare.

Veliciko Georgiev, candidat al partidul naționalist NFSB pentru Parlamentul bulgar, a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce oferea explicații despre modul în care funcționează schema de eliberare a certificatelor false de vaccinare, afirmând că nu există riscul de a fi prins, potrivit unei investigații a jurnaliștilor de la NovaTV, citați de Euroactiv.

Trei certificate de vaccinare valide au fost emise prin intermedierea sa, fără ca persoanele care le-au primit să fie nevoite măcar să se deplaseze la medic. Potrivit investigației, dozele de vaccin anti-Covid menționate pe certificate au fost apoi distruse.

Liderul NFSB, Valeri Simeonov, a anunțat că va avea loc luni o ședință a conducerii partidului pentru a discuta excluderea lui Georgiev. Partidul îi va cere să demisioneze imediat. Omul de afaceri Andrey Bachvarov a dezvăluit schema după ce a lansat o campanie pe rețelele sociale pentru a surprinde fraudele.

„Am trimis un mesaj medicilor care fac asta că sunt vulnerabili. O fac din respect pentru munca oamenilor care se luptă cu adevărat cu infecția”, a spus Bachvarov. Potrivit ministerului de interne de la Sofia, alte 10 cazuri similare sunt investigate în prezent. Bulgaria este statul din Uniunea Europeană cu cea mai scăzută rata de vaccinare. Potrivit Our World in Data, doar 20% din populație este complet vaccinată, scrie Publika.

Vaccinare la chiuvetă în Timiș. Un medic a fost arestat preventiv

Judecătoria Timişoara a dispus, joi seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui medic din judeţul Mehedinţi, cercetat pentru fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, într-un dosar care vizează eliberarea de certificate verzi de vaccinare fără ca beneficiarul să fi fost imunizat, au anunţat surse judiciare, citate de Agerpres. 

Marţi au avut loc percheziţii la şase adrese, în acest caz, lângă Timişoara, la Drobeta Turnu Severin şi în judeţul Gorj, la persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea care asigura obţinerea de certificate verzi de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fără ca persoana să fi fost imunizată. Printre cele şase persoane ridicate de poliţişti pentru audieri se afla şi un medic din judeţul Mehedinţi, suspectat că ar fi înscris ilegal mai mulţi clienţi din întreaga ţară în registrul naţional de vaccinare, în timp ce imunizările erau fictive.

Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, iar joi a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Timişoara, cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile, cererea fiind acceptată de judecători (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel