Politica portocalie schimbă și culoarea credinței în Dâmbovița
Mai multe lăcașuri de cult din județul Dâmbovița au căpătat culoare portocalie după ce primarii democrat-liberali s-au instalat în funcție. Localnicii susțin că banii au venit pe filieră politică și, deși nu sunt mulțumiți în totalitate de cromatică, apreciază faptul că nu au fost nevoiți să contribuie financiar la reabilitări.
În Dâmbovița, mai multe biserici au fost supuse unor lucrări de reabilitare, însă lăcașurile de cult din Conțești, Stănești, Răcari și Cornățelu au fațadele vopsite în portocaliu, localnicii considerând că noua culoare este un ”tribut” plătit de edili către Putere pentru banii primiți de la PDL, informează Adevărul.
În Cornăţelu, unde primăria este condusă de preoteasă, atât biserica, cât și sediul Consiliului Local au culoarea partidului aflat la Putere. „Nu am primit noi niciun fel de alocări de la Consiliul Judeţean. Am primit bani de la dânşii, dar pentru pentru alte datorii, o Hotărâre de Guvern 577 pentru asfaltare", ne-a spus Floarea Rădulescu, primar la Cornățelu.
„La Conţeşti, bisericile portocalii ştiu că sunt vopsite înainte ca primarul să treacă la PDL. Conform tradiţiei, biserica aparţine comunităţii, şi nu primăriei(...) Vopseaua nu o stabileşte nimeni decât ei, acolo, la nivel local", a declarat pentru „Adevărul", av. Marin Antonescu, administratorul public al judeţului Dâmboviţa.
Consiliul Județean Dâmboviţa este condus de Florin Popescu, preşedinte al filialei județene PDL şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel de ţară, care a alocat în cei patru ani de mandat, printr-un program de asociere cu parohiile din judeţ, peste 5 milioane de lei pentru diverse lucrări de reabilitare a bisericilor.
În perioada următoare, alte 34 de biserici din Dâmbovița vor primi de la Consiliul Județean fonduri în valoare de 450.000 de lei pentru finanțarea unor lucrări.
„Fondurile alocate sunt pentru diverse acţiuni de reabilitare, bani pentru pictură, pentru cimitir, pentru încălzire centrală, consolidări sau cumpărarea unui clopot”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, săptămâna trecută, susținând că modul cum sunt folosiți acești bani rămâne la latitudinea preotului paroh.
Referitor la această stare de fapt, Arhiepiscopia Târgoviștei susține că lăcașurile de cult în cauză poartă aceeaşi cromatică de mult timp, deși sătenii mărturisesc că bisericile au fost vopsite în urmă cu un an şi jumătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News