Poliția spune cum s-a produs, de fapt, accidentul cu Dan Barna: Traversa pe trotinetă
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 01 apr 2023, 08:16
WhatsApp
Dan Barna
Dan Barna
Dan Barna a anunțat, vineri seară, că a fost implicat într-un accident rutier, fără a da detalii.

A spus doar că se afla pe trecerea de pietoni și că este bine, doar că are nevoie de odihnă.

„Pentru că au apărut mai multe informații pe surse: în această după amiază, am fost implicat într-un incident rutier, am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală.

Mulțumesc medicilor de la spitalul Floreasca pentru grija lor, starea mea de sănătate este bună, urmările nu sunt grave, trebuie doar ceva repaus.

Mulțumesc, de asemenea, polițiștilor de la brigada rutieră pentru profesionalism și promptitudine”, a transmis Dan Barna, fost președinte USR.

Apoi, Poliția a transmis că Dan Barna se afla pe trotinetă.

„La data de 31 martie a.c., în jurul orei 19:10, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Bd-ului Ion Mihalache, au observat că o persoana de sex bărbătesc care traversa drumul public pe o trotinetă electrică, la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu, ar fi fost acroşată de un autovehicul aflat în mişcare. În acest context, poliţiştii rutieri au identificat persoanele implicate în eveniment, iar persoana care se deplasa cu trotineta electrică a negat că ar fi suferit vătămări, refuzând totodată transportul la spital”, a transmis și Poliția Rutieră într-un comunicat oficial.

Poliția spune că „persoana care se deplasa cu trotineta electrică a negat că ar fi suferit vătămări, refuzând totodată transportul la spital”, în timp ce Dan Barna le mulțumește medicilor pentru grija lor.

Este interzisă deplasare pe trotuar cu trotineta, spațiu destinat exclusiv pietonilor! Acestea se conduc pe pista pentru bicicletă, când aceasta există și în aliniament, pe drumurile publice, iar (ESTE FOARTE IMPORTANT), schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorului pe lângă trotinetă.

VEZI ȘI: Comisia Europeană, propunere pentru șoferii români ca să nu mai lovească bicicliștii și trotinetiștii. Titi Aur: În Germania, aceste accidente nu există / video

Titi Aur a vorbit despre instruirea șoferilor români cu privire la riscurile în ceea ce privește conducătorii de biciclete sau trotinete.

Anul trecut, peste 20.000 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din UE, iar majoritatea victimelor au fost pietoni, bicicliști și utilizatori de scutere și motociclete. Comisia Europeană vine cu o serie de propuneri pentru reducerea accidentelor mortale. 

Mai multe aici: https://www.dcnews.ro/comisia-europeana-propunere-pentru-soferii-romani-ca-sa-nu-mai-loveasca-biciclistii-si-trotinetistii-titi-aur-in-germania-aceste-accidente-nu-exista-video_910326.html

Titi Aur: „A apărut o nouă specie, trotinetistul. Acum 20-30 de ani nici nu exista așa ceva pe șosea”:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?