Poliţia norvegiană a recunoscut că a ales un itinerariu prea lung spre insula Utoeya
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
aerial-view-of-utoeya-island
aerial-view-of-utoeya-island

Poliţia norvegiană, criticată pentru că a avut nevoie de o oră pentru a-l aresta pe autorul atacului armat de pe insula Utoeya, la 22 iulie, a recunoscut marţi că a ales un itinerariu mai lung decât era necesar pentru a ajunge pe insulă, relatează postul public de televiziune NRK, citat de Mediafax.

Conform NRK, echipa de intervenţie specială a poliţiei venită de la Oslo, oraş situat la circa 40 de kilometri de lacul unde se află insula Utoeya, s-a îmbarcat pe o barcă la 3,6 kilometri de insulă, în timp ce ar fi putut pleca de la un chei situat la numai 670 de metri de locul în care a avut loc masacrul.

"S-a dovedit că (locul ales pentru lansarea la apă a ambarcaţiunii poliţiei) era puţin adecvat", a declarat pentru televiziune Johan Fredriksen, un reprezentant al poliţiei din Oslo.

O înregistrare video realizată de un amator, postată pe site-ul NRK, arată zece poliţişti la bordul unei mici bărci pneumatice roşii. Conform presei, această ambarcaţiune era supraîncărcată şi poliţia a afirmat că a înregistrat o pană de motor.

Poliţiştii s-au îmbarcat în final la bordul unor bărci civile, mai rapide, venite în întâmpinarea lor, ceea ce le-a permis să câştige aproximativ zece minute, potrivit versiunii oficiale.

Fredriksen a refuzat marţi să facă vreun comentariu asupra întârzierii provocate probabil de alegerea itinerariului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel