Data actualizării:
Data publicării:

Poliția din Marea Britanie nu a demarat nicio investigație nouă în legătură cu acuzațiile aduse Prințului Andrew - Reuters

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com
După ce au fost publicate documentele judiciare cu privire la activitățile „interzise” practicate de Prințul Andrew și fostul său prieten decedat, Epstein, poliția din Regatul Unit nu consideră că noile date sunt importante.

Poliția britanică a declarat vineri că nu a demarat nicio investigație nouă în legătură cu acuzațiile referitoare la Prințul Andrew, în urma publicării în această săptămână a documentelor judiciare legate de fostul delincvent sexual Jeffrey Epstein.

Andrew, în vârstă de 63 de ani, frate mai mic al regelui Charles, a negat întotdeauna acuzațiile de comportament sexual inadecvat, iar în februarie 2022 a scăpat de o acțiune în justiție din SUA intentată de Virginia Giuffre, care îl acuza că a abuzat-o sexual când era adolescentă.

Detaliile acuzațiilor lui Giuffre și ale altor acuzatoare ale lui Epstein împotriva familiei regale britanice au fost raportate anterior, însă au apărut în documentele judiciare anterior cenzurate care detaliau amploarea presupuselor sale activități de trafic sexual, care au fost descoperite miercuri.

În octombrie 2021, Poliția Metropolitană din Londra (MPS) a declarat că nu va iniția nicio acțiune împotriva prințului, după o revizuire a probelor în urma acțiunii în justiție a lui Giuffre.

Grupul anti-monarhie republican a declarat joi că l-a raportat din nou pe Andrew la detectivi, afirmând că autoritățile nu au investigat corespunzător acuzațiile și că ar trebui redeschis cazul.

Cu toate acestea, MPS a declarat că nu a început nicio investigație nouă.

"Suntem conștienți de publicarea documentelor judiciare în legătură cu Jeffrey Epstein", a declarat MPS într-o declarație. "Așa cum se întâmplă în orice situație, dacă vor fi aduse la cunoștința noastră informații noi și relevante, le vom evalua."

Andrew, Ducele de York, a fost lipsit de majoritatea titlurilor și scos de la îndatoririle regale oficiale din cauza scandalului cauzat de prietenia sa cu Epstein.

Al optulea în linia succesiunii la tron ​​a negat întotdeauna orice acuzații de comportament neadecvat sau chiar relația cu Giuffre, care a spus că a fost abuzată de el la conacul lui Epstein din Manhattan și pe insula privată a lui Epstein din Insulele Virgine americane.

Cu toate acestea, acuzațiile i-au distrus reputația și, în ciuda aparițiilor ocazionale la evenimente familiale, precum înmormântarea reginei Elizabeth din 2022 și întâlnirile anuale de Crăciun, el a fost exclus din a deține orice rol public.

Palatul Buckingham nu a comentat ultima agitație, afirmând că el nu mai este un membru activ al familiei regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel