Podul de la Grădiştea. Data finalizării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
CFR SA îşi propune ca în doi ani să construiască podul de la Grădiştea. Momentan este în etapa de pre-studiu de fezabilitate.
CFR SA îşi propune ca în doi ani să construiască podul de la Grădiştea, în condiţiile în care licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate se află în faza de finalizare şi emitere a raportului procedurii.

„Licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate este în faza de finalizare şi emitere a raportului procedurii. Pentru obiectivul Pod Grădiştea termenul a fost redus pentru că nu facem foarte multe studii de teren, nu este o reabilitare majoră şi sperăm ca în maximum nouă luni să avem studiul făcut. După acest termen vom demara licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar în doi ani ne propunem să construim podul. Poate că termenul stabilit de noi nu este foarte optimist pentru localnici, dar e realist. Facem tot ce se poate, am fost nevoiţi de foarte multe ori să ne adaptăm, să schimbăm scenariile, ca să putem aborda această problemă de o importanţă deosebită pentru locuitorii acestei zone”, a declarat directorul general al CFR SA, Marius Chiper, potrivit Agerpres. 

CFR SA a lansat deja procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată pe tronsonul Bucureşti Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră (inclusiv podul Grădiştea). 

[citeste si]

Studiul de fezabilitate va prezenta varianta optimă de traseu şi va propune o planificare a activităţilor proiectului tehnic prin dezvoltarea unei structuri de executare a lucrărilor de reabilitare, cu o soluţie de execuţie pe două loturi: lucrări la podul peste râul Argeş, între staţiile Vidra şi Grădiştea, şi lucrări la infrastructura de cale ferată dintre staţiile CF Bucureşti Nord şi Giurgiu Nord, până la frontieră. 

Potrivit unui comunicat al companiei, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea, directorul general al CFR SA, Marius Chiper, şi directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, au efectuat, luni, o vizită de lucru în comuna Comana, din judeţul Giurgiu. 

„Discuţiile cu reprezentanţii locali au vizat importanţa redeschiderii liniei de cale ferată între Grădiştea şi Giurgiu, un proiect prioritar pentru CFR SA, care va contribui la dezvoltarea transportului feroviar local”, se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel