Podolyak, reacție la intenția Poloniei de a nu mai trimite arme în Ucraina: Nu văd de ce nu ne-ar sprijini până la sfârșitul acestui război!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Михаил Подоляк
Foto: Facebook Михаил Подоляк
Mykhailo Podolyak a avut o reacție față de precizările lui Mateusz Morawiecki, potrivit cărora Polonia nu va mai furniza armament Ucrainei.

Consilierul lui Volodimir Zelenski, Mykhailo Podolyak, a vorbit despre intenția Poloniei de a nu mai trimite arme Ucrainei, în emisiunea „Yedini Novyni”, conform Ukrinform.

„Nu văd nicio opțiune ca Polonia să nu sprijine Ucraina până la sfârșit în cadrul acestui război. Și atunci vom avea relații mai calde decât erau înainte de începerea acestui război“, a spus Podolyak.

El a menționat că Ucraina și Polonia au relații pozitive absolut pragmatice. Potrivit acestuia, Polonia își protejează interesele economice, iar Ucraina caută oportunități pentru a-și păstra potențialul economic.

Totodată, Podolyak a dat asigurări că până la sfârșitul războiului, Ucraina și Polonia vor avea relații mai strânse.

În prezent, există o dispută în curs de desfășurare între Ucraina și Polonia cu privire la embargoul pe care Polonia l-a impus unilateral importului de cereale ucrainene din 16 septembrie. Ca răspuns, Ucraina a trimis o plângere la OMC și și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a introduce măsuri în oglindă.

CITEȘTE ȘI       -      După Polonia, Slovacia ar putea să nu mai trimită arme în Ucraina. Îngrijorări la Kiev, pe fondul amenințărilor lui Robert Fico

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?