Podeaua casei va mirosi frumos cu acest remediu ieftin. Îl poți prepara acasă și este eficient
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Podeaua casei va mirosi frumos cu acest remediu ieftin. Îl poți prepara acasă și este eficient. Sursa - Pexels
Podeaua casei va mirosi frumos cu acest remediu ieftin. Îl poți prepara acasă și este eficient. Sursa - Pexels
Atunci când faci curățenie în casă trebuie să fii atent și la materialul din care este făcută podeaua. În funcție de acesta, vei folosi un anumit produs pentru a evita deteriorarea podelelor.

Cu metoda pe care o propunem, vei parfuma podelele pentru o lungă perioadă de timp. Iată toate remediile utile pentru a curăța și parfuma podelele.

Pardoselile din parchet pot fi tratate cu remedii casnice ieftine și eficiente. Amestecă 3 litri de apă cu 15 grame de bicarbonat de sodiu și adaugă puțin săpun de Marsilia, de preferat lichid. Șterge cu acest remediu podeaua, apoi cu o cârpă curată și uscată.

Cum să îngrijești plantele de interior în octombrie. Sfaturile grădinarilor cu experiență

Pentru marmură. Deoarece marmura este un material foarte delicat, poate fi tratată cu un remediu făcut din 3 litri de apă, 150 ml alcool denaturat, 15 ml de săpun lichid de Marsilia. Podeaua va fi strălucitoare și super parfumată.

Parfumează podelele rapid 

Dacă podeaua emană un miros urât, trebuie tratată cu un produs care-l înlăture.  Săpunul de Marsilia este un remediu natural, perfect nu doar pentru spălarea rufelor, ci și pentru podele. Pe piață se găsesc  variante parfumate precum lavanda, lemongrass sau chiar nucă de cocos.

Uleiurile esențiale sunt perfecte pentru a oferi un parfum plăcut casei. Uleiurile esențiale pot fi adăugate direct în apa cu care speli podelele. În acest sens sunt potrivite uleiurile de  ​​lavandă, lămâie și mușcată. Rezultatul va fi cu adevărat uimitor.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci

Folosit pe scară largă în bucătărie ca și condiment, oțetul de vin alb este perfect pentru dezinfectarea și parfumarea podelelor.

Cu puțin alcool denaturat și detergent pentru vase, poți crea un detergent natural pentru curățarea podelei. 

ATENȚIE: nu folosi oțet pe marmură sau pe podelele realizate dintr-un material strălucitor, deoarece le-ai putea strica iremediabil.

Vezi și:

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic

Există câteva trucuri interesante, cu ajutorul cărora poți obține haine curate, moi și, mai ales, foarte parfumate.

Când speli hainele în mașina de spălat, poți folosi diferite remedii eficiente și economice. Acestea îți fac hainele moi și parfumate.

Prima sugestie este să folosești săpun de Marsilia, care oferă întotdeauna rufelor o catifelare și un parfum unic. Freacă săpunul pe suprafața unui prosop umed, care trebuie pus apoi în interiorul mașinii de spălat, împreună cu hainele murdare.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă hainele sunt foarte murdare, adaugă și o lingură de detergent obișnuit, pentru un rezultat mai bun. Înainte de a continua cu spălarea normală, poți adăuga și o lingură de sare în sertarul mașinii. În acest fel, vei obține haine moi și parfumate.

Un alt truc, care îți permite să obții haine moi și parfumate, este să dai prin răzătoare săpunul de Marsilia, iar fulgii trebuie puși într-o șosetă. Leagă bine șoseta și pune-o în mașina de spălat, împreună cu restul hainelor. În acest moment, poți porni un ciclul de spălare normală. Cu acest remediu, hainele tale vor fi mult mai moi și mai parfumate.

Înlocuiește balsamul cu un produs mai ieftin

Ca alternativă la balsamul de rufe, îți recomandăm un amestec perfect pentru rufele tale. Pentru a obține haine parfumate, poți crea o soluție făcută dintr-un litru de apă distilată, 100 grame de acid citric și 20 de picături din uleiul esențial preferat. Amestecă bine și poți folosi soluția în locul balsamului din magazin. După ce hainele se vor usca, vei vedea imediat diferența: hainele tale vor fi moi și parfumate.

Datorită acestor remedii simple, vei avea haine mult mai moi, mai proaspete și mai parfumate. Acestea sunt remedii foarte ieftine și ușor de utilizat, care îți permit să obții un rezultat excelent. Încearcă-le și tu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel