Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase: pune câteva picături de ulei esențial în găleată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase-  pune câteva picături de ulei esențial în găleată. Sursa - Pexels
Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase- pune câteva picături de ulei esențial în găleată. Sursa - Pexels
Este o plăcere și necesitate să locuim într-un mediu curat, perfect igienizat și, în special, parfumat.  De aceea, mulți dintre noi petrecem mult timp curățând fiecare colț al casei, sperând să o putem face să strălucească.

Dar, din păcate, nu avem întotdeauna timp suficient pentru a curăța și igieniza casa. De aceea, ne ajută unele trucuri ale bunicilor noastre. Ele au avut mereu sfaturi potrivite și ideale pentru că s obținem rezultatele pe care ni le dorim într-un timp scurt și, mai ales, cu mai puțin efort.

Toarnă sare în toaletă: un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli

O zonă din casă, care ne dă bătăi de cap atunci când facem curățenie, este podeaua. Este destul de complicat să o curățăm perfect, ca podeaua să strălucească.

În acest caz, ne vin în ajutor remediile naturiste. De exemplu, ne putem gândi că, datorită proprietăților sale, înălbitorul ar putea face ca podeaua să strălucească. 

Combinația de bicarbonat de sodiu și rozmarin ar putea fi cu adevărat eficientă, mai ales dacă dorim să degresăm podeaua, îndepărtând toate urmele de murdărie. 

 

Ai părul fin și fragil? Îi poți reda puterea și volumul cu două măști, făcute în bucătărie

 

Există însă și un alt remediu eficient, care se bazează pe ajutorul unei plante, care are proprietăți cu adevărat interesante. Planta care ne-ar putea oferi rezultatele pe care dorim să le obținem este hamamelisul. Planta de hamamelis (care poarta denumirea de Hamamelis virginiană) este originară din America de Nord, fiind un membru al familiei de plante Hamamelidaceae. Coaja și frunzele plantei de hamamelis sunt folosite pentru vindecarea problemelor de piele. 

Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante

Așadar, ne vom lua rămas bun de la halourile și petele de pe podea pentru totdeauna și ne vom bucura de strălucire  și de mirosul  proaspăt, datorită acestei plante foarte elegante.

Uleiul esențial al acestei plante ne-ar putea surprinde cu adevărat. De fapt, punând doar 3 picături în găleata mopului, putem vedea rezultate satisfăcătoare.  

Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Iată care sunt acestea 

Podeaua va străluci doar după câteva treceri cu mopul, iar mirosul plantei se va răspândi prin încăperile curățate.

Ne luăm rămas bun de la halourile și petele de pe podea pentru totdeauna. Datorită acestui remediu natural, podeaua casei noastre va putea în sfârșit să  strălucească. Și cu siguranță vom putea trăi în liniște, văzând că apartamentul nostru este curat și parfumat.

 

BONUS. Pune un burete în frigider: un truc simplu care te va surprinde. Rezultatul este simplu și genial 

 

Punga proaspătă de salată sau merele abia cumpărate se ofilesc repede chiar dacă le-am pus în frigider. Desigur că acest lucru ne întristează. Din fericire, există un truc grozav, care ne permite să păstrăm  fructele și legumele proaspete mai mult timp!

De obicei, cele mai multe fructe și legume sunt păstrate la frigider, unde își pierd  aroma și textura inițială. Dar atenție: puteți menține fructele și legumele proaspete în frigider mai mult timp, dacă vei recurge la un truc simplu. Tot ce trebuie să faceți este să atașați, pe partea inferioară a sertarului frigiderului, câțiva bureți pe care îi puteți pune unul lângă celălalt, scrie tippsundtricks.co.

Plante minunate, pe care trebuie neapărat să le avem în casă: purifică aerul și ne îmbunătățesc starea de spirit

 

Rezultatul este simplu și genial: umezeala care era absorbită anterior de fructe și legume acum va fi absorbită de bureți. Acest lucru ne ajută vă păstrăm fructele și legumele proaspete și crocante pentru mult mai mult timp! 

În plus, nu uitați că legumele și fructele pot rămâne proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate în frigider în compartimente separate. Motivul? Fructele și legumele se strică unele de la altele dacă se suprapun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel