Data actualizării:
Data publicării:

PNL vrea TVA de 16%: Cum explică Iohannis

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: zf.ro
Foto: zf.ro

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat, joi seară, că liberalii vor reducerea TVA până la valoarea de 16%.

"Este evident că nu putem să continuăm cu un TVA de 24%, cum este acum, pentru că povara este prea mare. Discuţia pe cât propunem noi să fie TVA-ul a fost o discuţie un pic mai lungă şi între noi. De ce am ajuns aici? Am văzut în ultimii ani o politică economică a paşilor mici sau deloc care, aparent, nu a stricat încă mare lucru şi nici nu a rezolvat mare lucru. Şi atunci am considerat că este nevoie de o schimbare de abordare, de paradigmă. Noi credem că nu se poate continua cu succes pe calea pe care s-a mers până acum, introducerea de noi taxe, împovărarea suplimentară a celor care sunt buni contribuabili. Noi credem că trebuie să se meargă spre o relaxare fiscală, spre reindustrializarea României. E obligatorie creşterea competitivităţii economiei româneşti. Credem că e vitală modernizarea agriculturii", a declarat primarul Sibiului, în emisiunea "Jocuri de putere", de la Realitatea Tv.

Vezi și: Iohannis atacă subtil ANI. Ce a constatat despre Agenție

Klaus Iohannis a transmis că PNL vrea menținerea cotei unice la 16%, TVA scăzut cu 8 procente și o creştere economică de 5% pe an pentru cel puțin un deceniu.

"Noi am propus două lucruri. Pachetul care conţine cota unică care să rămână la 16%, pentru că s-a dovedit a fi funcţională. E o mare măsură economică pe care a introdus-o PNL în 2004. În completare, dorim să venim cu TVA-ul de 16%, dar credem că este nevoie de o explicaţie un pic mai amplă. Nu ne imaginăm că putem lăsa totul aşa cum este şi să lăsăm TVA la 16%, fiindcă atunci lucrurile nu pot funcţiona. Este nevoie de schimbări mult mai ample, de restructurarea cheltuielilor publice. Noi nu urmărim doar reducerea TVA. Vrem, prin aceste măsuri, să contribum la o creştere semnificativă a economiei. Ne propunem o creştere economică de 5% pe an, pentru cel puţin un deceniu. Dacă se realizează această creştere, compensează în foarte scurt timp 'gaura' care se creează prin reducerea TVA-ului. Sigur perioada de trecere trebuie acoperită prin măsuri adecvate în restructurarea părţii de cheltuială publică", a continuat prim-vicepreședintele PNL.

Citește și: Iohannis, de acord cu Tăriceanu în PNL, Antonescu nu. Tu cum votezi?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel