PNL vrea TVA de 16%: Cum explică Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: zf.ro
Foto: zf.ro
Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat, joi seară, că liberalii vor reducerea TVA până la valoarea de 16%.

"Este evident că nu putem să continuăm cu un TVA de 24%, cum este acum, pentru că povara este prea mare. Discuţia pe cât propunem noi să fie TVA-ul a fost o discuţie un pic mai lungă şi între noi. De ce am ajuns aici? Am văzut în ultimii ani o politică economică a paşilor mici sau deloc care, aparent, nu a stricat încă mare lucru şi nici nu a rezolvat mare lucru. Şi atunci am considerat că este nevoie de o schimbare de abordare, de paradigmă. Noi credem că nu se poate continua cu succes pe calea pe care s-a mers până acum, introducerea de noi taxe, împovărarea suplimentară a celor care sunt buni contribuabili. Noi credem că trebuie să se meargă spre o relaxare fiscală, spre reindustrializarea României. E obligatorie creşterea competitivităţii economiei româneşti. Credem că e vitală modernizarea agriculturii", a declarat primarul Sibiului, în emisiunea "Jocuri de putere", de la Realitatea Tv.

Vezi și: Iohannis atacă subtil ANI. Ce a constatat despre Agenție

Klaus Iohannis a transmis că PNL vrea menținerea cotei unice la 16%, TVA scăzut cu 8 procente și o creştere economică de 5% pe an pentru cel puțin un deceniu.

"Noi am propus două lucruri. Pachetul care conţine cota unică care să rămână la 16%, pentru că s-a dovedit a fi funcţională. E o mare măsură economică pe care a introdus-o PNL în 2004. În completare, dorim să venim cu TVA-ul de 16%, dar credem că este nevoie de o explicaţie un pic mai amplă. Nu ne imaginăm că putem lăsa totul aşa cum este şi să lăsăm TVA la 16%, fiindcă atunci lucrurile nu pot funcţiona. Este nevoie de schimbări mult mai ample, de restructurarea cheltuielilor publice. Noi nu urmărim doar reducerea TVA. Vrem, prin aceste măsuri, să contribum la o creştere semnificativă a economiei. Ne propunem o creştere economică de 5% pe an, pentru cel puţin un deceniu. Dacă se realizează această creştere, compensează în foarte scurt timp 'gaura' care se creează prin reducerea TVA-ului. Sigur perioada de trecere trebuie acoperită prin măsuri adecvate în restructurarea părţii de cheltuială publică", a continuat prim-vicepreședintele PNL.

Citește și: Iohannis, de acord cu Tăriceanu în PNL, Antonescu nu. Tu cum votezi?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel