PNL va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Partidul Naţional Liberal a anunţat că va vota pentru ridicarea imunităţii senatorului  Dan Şova. Săptămâna viitoare, senatorii urmează să dea un vot pe cererea DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova.

Dan Şova este acuzat că a primit 100.000 de euro şpagă pentru a interveni pe lângă directorul general CET Govora, Mihai Bălan. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar. 

Dan Șova este suspect într-un nou dosar de corupţie. Procurorii spun că a pretins şi primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenţă pe lângă şeful CET Govora, Mihai Bălan să încheie un contract de asistenţă juridică cu o societate de avocatură. Pentru asta, senatorul a primit 50% dintr-un contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna. Concret, în schimbul acestui serviciu, Dan Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului.

Banii reprezentau jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel