LICITAȚIE CORVETE. PNL îi cere explicații ministrului Leș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gabriel Leș
Gabriel Leș
Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a declarat că PNL solicită audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului a ministrului Apărării, Gabriel Leş, plecând de la situaţia licitaţiilor pentru corvetele multifuncţionale.

"Plecând de la situaţia licitaţiilor pentru corvete, am decis să solicităm ca la prima reuniune a Comisiei pentru apărare să-l chemăm pe ministrul Leş în faţa comisiilor ca să ne explice cum stăm cu programele de modernizare, pentru că avem întârzieri foarte mari şi, iată, s-a ajuns în situaţia bizară în care un guvern sesizează singur Parchetul, în privinţa propriei incompetenţe sau propriei corupţii, sau, mă rog, pentru a boicota un program vital de modernizare în zona Mării Negre, unde, după toate blocajele pe care le avem în zona aeriană, după cum ştiţi am avut MIG-urile blocate la sol în cursul anului trecut, iar avioanele noi nu au putut să decoleze în iarnă, avem această problemă cu a doua blocare a licitaţiilor pentru corvete", a afirmat Ovidiu Raeţchi, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Deputatul PNL a precizat că în Biroul Executiv al partidului s-a discutat şi despre faptul că România ar putea să nu îndeplinească în 2018 ţinta cheltuirii a 2% din PIB alocaţi Apărării.

De asemenea, el a reluat, în numele PNL, apelul către ministrul Apărării de a renunţa la "procedura de suspendare a numirii generalului Ciucă" în fruntea Statutului Major General.

Ministerul Apărării Naţionale a depus pe 9 ianuarie o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicită revocarea Decretului nr. 1.331 emis în data de 28 decembrie 2018, privind prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de MApN.

Vezi și: Leș nu-i prelungește mandatul generalului Ciucă: Nu vreau să spun părerea mea

Corvete militare pentru România. Anunțul ministrului Apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel