PNL Sector 1, trei solicitări URGENTE pentru Clotilde Armand, în scandalul gunoaielor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Sebastian Burduja
Facebook Sebastian Burduja
PNL Sector 1 îi cere primarului Clotilde Armand să ia măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor cu gunoaiele din Sectorul 1 şi lansează trei solicitări urgente către primărie.

"PNL este de partea cetățenilor sectorului 1. Nu ne interesează răfuielile publice, ci aerul pe care îl respiră bucureștenii și protecția sănătății lor. Sunt mai multe soluții pentru a reduce cheltuielile cu serviciul de salubrizare, respectiv pentru controlul calității prestațiilor. De opt luni de zile ele nu au fost aplicate de aparatul primarului, deși noi le-am prezentat si solicitat public”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, într-o conferință de presă organizată la sediul filialei.

Burduja, trei solicitări URGENTE pentru Clotilde Armand 

"Este un subiect pe care nu îl putem ignora, pentru că este despre viaţa cetăţenilor din Sectorul 1. PNL Sector 1 vrea normalitate pentru cetăţenii Sectorului 1. Pentru că este vorba despre calitatea vieţii oamenilor, este vorba despre siguranţa vieţii oamenilor. Nu în ultimul rând, este vorba despre imaginea, nu a unui individ, nu a unei companii, ci a unei comunităţi. De luni de zile, realitatea cotidiană a Sectorului 1 înseamnă munţi de gunoaie, mai nou şi la apartamente, şi la case, peste tot. Ori situaţia nu mai poate continua aşa. O să ne întrebaţi care sunt soluţiile. Fundamental este un lucru: transparenţa. Pentru că în spaţiul public au apărut tot felul de informaţii, fiecare parte are propria versiune legată de ce se întâmplă. Cetăţenii au dreptul să ştie adevărul. Şi asta nu se poate întâmpla decât dacă punem totul transparent pe masă. Cerem să se publice toate actele legate de acest subiect, toate rapoartele, toate concluziile. Doar aşa cetăţenii vor putea să facă propria evaluare. Mai sunt câteva soluţii care ar fi trebuit aplicate de 8 luni şi nu ştim de ce nu se aplică. O soluţie este controlul la sânge în teren a modului în care îşi face operatorul treaba. Este în atribuţiile Poliţiei Locale, în controlul doamnei primar. Cerem imediat un raport asupra acestor acţiuni de control, ce probleme au fost identificate, cum au fost sancţionaţi cei care au făcut probleme. 

Doi - agenţii economici din Sectorul 1 sunt obligaţi prin lege să încheie contracte cu operatorii de salubritate. Sunt mii de firme în Sectorul 1 care nu au aceste contracte şi duc gunoiul la stâlp. Şi plătim noi toţi gunoiul acela, în loc să îl plătească firmele. Nu e normal. 

Şi nu în ultimul rând, acţiunile în justiţie. S-a spus că PNL ar bloca demersurile pe care le face primarul în rezolvarea situaţiei. PNL a susţinut şi a votat în întregime un HCL prin care dna primar şi-a selectat avocatul care reprezintă primăria în instanţă. Cerem avocatului un raport privind demersurile făcute, ce bani încasează de la Primărie, şi ce şanse are să câştige procesele", a declarat Sebastian Burduja într-o conferinţă de presă la sediul PNL Sector 1. 

VEZI Sectorul 1, plin de gunoaie în ciuda EURO 2021. Vâlcu, comentariu DUR la adresa lui Armand: "Trădare de ţară". Apel la Cioloş: "Cum strângea gunoaie în Delta Văcăreşti, nu putea şi aici?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel