Urmărește emisiunea live
PNL Sector 1: Clotilde Armand mai trage o țeapă bucureștenilor și continuă să blocheze bugetul Sectorului 1
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
Pentru a opta oară, Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar nu se deranjează să participe la ședința Consiliului Local, convocată chiar de ea, pe tema bugetului local al Sectorului 1, transmite PNL Sector 1.

Deși legea prevede clar că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Armand convoacă ședințe peste ședințe, la care nu participă. O sfidare absolut grosolană a cetățenilor sectorului 1! În schimb, este foarte prezentă pe diverse rețele de socializare, unde duce aceleași războaie cu inamici inventați.

Armand propune un buget de 2,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice, transparent, pe ce se bazează și pe ce vrea să cheltuie banii. 

“PNL Sector 1 o somează pe Armand Clotilde să respecte legea, să participe la ședințele Consiliului Local, să își susțină bugetul în fața comunității, așa cum cer legea, bunul simț și respectul față de bucureșteni. Suntem la fel de sătui ca toți cetățenii de circul, incompetența, minciunile, jignirile și scandalurile penale ale administrației actuale. Consecințele sunt dramatice. Nu suferă primarul incompatibil, suferă cetățenii,” a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1. 

Dacă Armand ar fi avut bunul simț să își susțină propriul proiect de buget, PNL Sector 1 i-ar fi adresat câteva întrebări de bun simț. Nu am avut aceasta șansă, așa că le adresăm public:

1. Ați încasat 230 milioane lei în ianuarie și februarie în 2023. Pe ce ați cheltuit acești bani?

2. Cele mai importante cheltuieli conform legii sunt salariile angajaților, utilitățile, bursele elevilor și servicii sociale. Dacă plăteați toate acestea, încă rămâneau bani. Cumva ați plătit din nou pentru panseluțe?

3. Câți bani ați bugetat anul acesta pentru mașina consilierului dumneavoastră, plătit din banii primăriei, care merge în afara orelor de program cu mașina primăriei fără a avea permis? De ce nu îl demiteți?

4. În 2022 ați cheltuit la ADP 140 de milioane pe amenajare spații verzi, cu aceleași firme ca pe vremea lui Tudorache. În 2023 cereți 190 de milioane tot pentru spații verzi.  Dar parcuri noi nu doriți sa construim? 

Dar câte locuri de parcare subterană vreți sa construiți în 2023? Mai ales că până acum ați făcut ZERO locuri de parcare și nici nu ați bugetat vreun loc de parcare subterană în bugetul pe 2023?

5. De ce nu îl demiteți pe City Managerul angajat direct de dumneavoastră fără concurs, pentru ratarea obținerii a 15 mil din PNRR? Suntem unicul sector din București care a ratat această oportunitate pentru sectorul 1. 

Reamintim că bugetul sectorului nu se dezbate și nici nu se votează pe rețelele de socializare, ci în ședințele consiliului local. O așteptăm pe doamna primar să respecte legea, să ne răspundă la întrebări și să vină să susțină proiectul de buget. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel