PNL, schimb de portofolii cu USR - PLUS? Nelu Tătaru, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu: Să ne ocupăm de pandemie decât să aruncăm perdele de fum
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 20 apr, 20:44
WhatsApp
Deputatul PNL Nelu Tătaru, președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a vorbit despre acuzațiile pe care le-a făcut Vlad Voiculescu privind decesele eronate de COVID-19 și despre viitorul Coaliției de Guvernare.

Decese COVID eronate. Laura Zarafin, medic ATI Colentina, apel la Voiculescu: Ne-am simțit chiar atacați! Certurile le putem lăsa pentru după această pandemie

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă are ceva de reproșat pentru Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu din funcția de Ministru al Sănătății.

"Eu nu vreau să îi reproșez absolut nimic, vreau ca fiecare dintre noi, când ajungem pe acel scaun, să încercăm să dăm cel mai mult din ce putem da pentru a face față unei situații de criză. Cred că fiecare am vrut sau am plecat cu ideea că ne aducem aportul într-o situație grea. Eu sper că acestea au fost și gândurile domnului ministru Voiculescu. Fiecare trecem de o perioadă în care suntem miniștri. Cred că ar trebui să nu ne cramponăm de un moment în care aruncăm tot felul de lucruri", a declarat Nelu Tătaru, la B1 TV.

Mai mult, întrebat dacă există vreo șansă ca PNL să facă un schimb de portofolii cu USR-PLUS astfel încât Ministerul Sănătății să se întoarcă la liberali, deputatul PNL a răspuns că "în acest moment se discută o coaliție stabilă, în care doar un ministru a fost demis. Este un portofoliu care se află la USR-PLUS și noi sperăm ca USR-PLUS să ne dea un profesionist cu care să putem continua activitatea la Ministerul Sănătății. Restul, viitorul ne va arăta cum va merge această coaliție".

G Ad:

Ce spune Nelu Tătaru despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu despre erorile deceselor COVID-19

"Cred că la supărare spunem multe lucruri pe care nici nu le putem proba. La începuturile pandemiei, Ministerul Sănătății avea platforma Alerte MS. Acolo se raporta statistic numărul de decesele, pe care le raportau spitalele în fiecare zi. Din octombrie, avem platforma Corona Forms. În platforma Corona Forms avem pacienții decedați, cu cod numeric personal, nominal, care sunt verificați de raportările spitalelor de către Direcțiile de sănătate publică, care în funcție de faptul că sunt infectați SARS-CoV-2 sau au făcut boala COVID-19 în contextul altor comorbidități, în urma unor anchete epidemiologice, dau și cauza decesului. Dacă este de SARS-CoV-2, prin boala COVID-19, sau prin altă boală care a dus la deces.

În Alerte MS, nu sunt nominal dați pacienții și ei pot fi uneori chiar și dublați. Sunt pacienții decedați, fără cauza decesului, decât trecuți ca și infectați SARS-CoV-2 și poate raportați la acel moment fără a face ancheta epidemiologică de către DSP. Dacă țineți bine minte, anul trecut erau discuții că sunt prea mulți pacienți decedați Covid. Anul acesta văd că sunt total invers, prea puțini pacienți decedați Covid. Cred că ar trebui să ne ocupăm mai mult de pandemie decât de a arunca perdele de fum", a adăugat Nelu Tătaru.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro