PNL o avertizează pe Clotilde Armand: Are obligaţia de a duce la îndeplinire mandatul. Dacă refuză, mergem în instanță
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Consilierii PNL Sector 1 au depus o notificare de plângere prealabilă primarului Clotilde Armand.

"Consilierii PNL Sector 1 au depus azi notificare de plângere prealabilă primarului Sectorului 1 pentru ducerea la îndeplinire a mandatului Consiliului General şi Consiliului Local Sector 1. Dincolo de diverse declaraţii şi războaie imaginare ale primarului S1 şi primarului general, Clotilde Armand are obligaţia de a duce la îndeplinire mandatul. Acela de a prelua şi administra Drumul Vadu Moldovei în întregime, de la cartierul Greenfield până la sensul giratoriu cu Iancu Nicolae. Nu temporar, nu parțial. 

După cele 30 zile ale plângerii prealabile, dacă primarul nu respectă mandatul dat, o vom acţiona în instanţă în contencios administrativ cu obligaţia de a face. La fel cum am făcut şi pentru zecile de proiecte PNL adoptate de consiliu şi nepuse în practică voit de către Armand", a transmis PNL.

"Dacă primarul refuză îndeplinirea atribuțiilor legale, mergem în instanță"

"Misiunea noastră este aceea de a răspunde nevoilor cetățenilor Sectorului 1. În 2020 am promis oamenilor din cartierul Greenfield soluții civilizate de acces către oraș. Consilierii locali ai PNL Sector 1 au votat de mai multe ori din 2017 încoace ca întreg Drumul Vadu Moldovei să fie preluat și administrat de Sectorul 1. Consiliul General dar și Consiliul Local al Sectorului 1 au mandatat primarul Sectorului 1, de ani de zile, să ducă la îndeplinire această preluare și administrare, de la Romsilva. Aspect confirmat astăzi de către primarul capitalei, în conferință de presă.

În timp ce primarul Sectorului 1 refuză îndeplinirea acestui mandat al legislativului local și face declarații pe Facebook aruncând pisica ba la Romsilva, ba la capitală, ba la dezvoltator, noi găsim soluțiile administrative necesare. Consilieri locali liberali Daniel Ciungu, Dinu Gheorghe, Raluca Haliț, Adrian Oianu, Dan Podaru și Ramona Porumb au înaintat astăzi o plângere prealabilă primarului Sectorului 1 pentru a aplica legea.

Primarul trebuie să ducă la îndeplinire mandatul dat de legislativ. Plângerea prealabilă are un termen de 30 zile conform legii. După acel moment dacă primarul refuză îndeplinirea atribuțiilor legale, mergem în instanță cu obligația de a pune în aplicare actele administrative care ar rezolva problema locuitorilor din Cartierul Greenfield. La prima vedere știm că pare o cale anevoioasă, dar este singurul instrument pe care consilierii locali PNL din Sectorul 1 îl au la îndemână. Soluția rapidă este doar în decizia și semnătura primarului Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel