PNL nu susține proiectele PSD: Marcel Ciolacu nu înțelege sau se face că nu înțelege
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Partidul Național Liberal nu susține proiectele anunțate de curând de Marcel Ciolacu, impozitarea de 1% pe cifra de afaceri pentru marile companii sau creșterea impozitului pe dividende.

Ieri, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat la Sinaia că într-un mediu concurențial este corect ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea, făcând referire la taxa de solidaritate.

„Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea (...)“, a precizat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, nu există propuneri de modificări de taxe.

„Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să îşi facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanţă, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informaţii (...)“, a mai spus liderul PSD.

CITEȘTE ȘI     -    Dan Motreanu, despre propunerile fiscale ale PSD: Nu sunt oportune aceste discuţii

PNL nu susține proiectele PSD

Într-o postare pe Facebook de azi, Maria Gabriel Horga, deputat PNL, a precizat că poziția Partidului Național Liberal este în discordanță cu proiectele enunțate de liderul PSD Marcel Ciolacu:

„Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește în ultima perioadă despre noi creșteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de PREDICTIBILITATE.

Coaliția are UN PROGRAM DE GUVERNARE ASUMAT, în care aceste propuneri ale lui Marcel Ciolacu NU SE REGĂSESC. Partidul Naţional Liberal nu va susține noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia, mediul de afaceri și bunăstarea cetățenilor.

Marcel Ciolacu vorbește despre un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii. Este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut și speram că a renunțat. Marcel Ciolacu nu înțelege sau se face că nu înțelege că o astfel de taxă va avea ca efect creșterea prețurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăsește în preț! Vor fi afectați tocmai cetățenii a căror soarta PSD pretinde că o deplânge. Ce crede Marcel Ciolacu că se va întâmpla, de pildă, cu prețul unui produs alimentar, dacă noul impozit se va aplica atât producătorului cât și lanțului de magazine care îl vinde?

Mai mult, Marcel Ciolacu spune că protejează companiile românești prin această măsură, însă multe dintre aceste companii au capital românesc, oare de Altex sau EMAG a auzit?! Și exemplele pot continua. Toate aceste companii creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România, iar consumatorii sunt cei vor plăti prețul lipsei predictibilității și măsurilor greșite“, scrie Maria Gabriel Horga.

CITEȘTE ȘI     -    Ciolacu (PSD), după ședința de la Sinaia: Dorim să avem discuţii în coaliţie, nu poziţionări sau ambiţii

Maria Gabriela Horga: PNL nu va renunța la cota unică

„De la 1 ianuarie 2023, a intrat în vigoare noua modificare introdusă la inițiativa ministrului de Finanțe PSD, Adrian Câciu, prin care impozitul pe dividende crește la 8%. Acum, Marcel Ciolacu vorbește, din nou, despre creșterea impozitului pe dividende?!

Pe de altă parte, dacă Marcel Ciolacu este deranjat că taxarea muncii este prea mare, cei de la PSD puteau vota propunerea pe care am inițiat-o și pe care o susțin în continuare,  de scădere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură care va avea ca efect direct creșterea puterii de cumpărare. Salariul net va crește astfel printr-o reținere mai mică din salariul brut.

Este bizar, însă, că Marcel Ciolacu se plânge de faptul că taxarea muncii este prea mare, dar, în același timp, flutură perspectiva impozitării progresive.

#PNL nu va renunța la cota unică, iar impozitul progresiv înseamnă tocmai creșterea taxării VENITURILOR SALARIALE.

Să nu uităm: până în 2004, în România s-a aplicat impozitul progresiv, care era între 18 și 40%, în funcție de venit. Tot ce depășea atunci 300 de euro brut era impozitat cu 40%. #PNL este partidul care a introdus cota unică, la început 16%, acum 10%“, mai precizează aceasta

CITEȘTE ȘI     -    Ciolacu: Pensiile speciale, prioritate. Acest capitol trebuie închis odată pentru totdeauna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel