PNL: Guvernul Ponta, act de dispreț la adresa lui Coposu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
corneliu-coposu
corneliu-coposu
Partidul Național Liberal acuză Guvernul Ponta că a tăiat fondurile destinate fostului penitenciar comunist din Rîmnicu Sărat unde a fost închis Corneliu Coposu, chiar în preajma centenarului Seniorului.

"Partidul Național Liberal îşi exprimă indignarea cu privire la tăierea de către Guvernul Ponta a bugetului destinat reabilitării închisorii de la Râmnicu Sărat si transformării acestui imobil în Memorial al Victimelor Comunismului. Acest gest reprezintă un act de dispreț la adresa victimelor comunismului şi a lui Corneliu Coposu în particular, al cărui centenar îl aniversăm marți, 20 mai 2014", se arată într-un comunicat al PNL.

PNL spune că Executivul a tăiat luna aceasta fonduri de peste jumătate de milion de euro din bugetul IICCMER, bani destinați proiectului Memorialului Victimelor de la Rîmnicu Sărat.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a primit în admnistrare fosta închisoare de la Rîmnicu Sărat în 2007, cu scopul transformării acestui spaţiu concentraţionar într-un Memorial al Victimelor Comunismului.

Citește și: Comemorare - Reuters, despre Corneliu Coposu: O oglindă vie a calvarului României

"Deposedarea Institutului de bugetul destinat proiectului Râmnicu Sărat reprezintă un semnal negativ pe care guvernul condus de Victor Ponta îl dă sistemului educațional şi memoriei comunismului în România. Decizia Guvernului PSD ultragiază memoria victimelor comunismului și reprezintă un act de ostilitate față de foștii deținuți politici. De asemenea, decizia Executivului condus de Victor Ponta arată clar intenția PSD de a arunca în uitare această perioadă din istoria noastră recentă", mai arată PNL.

"Reamintim că în timpul mandatului liberalului Andrei Muraru, fost preşedinte executiv al institutului în perioada mai 2012 - martie 2014, proiectul Memorialului Victimelor Comunismului de la Râmnicu Sărat a devenit o prioritate şi s-au făcut paşi concreți în acest sens", mai spun liberalii.

Pe 20 mai 2014 se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu (1914-1995), personalitate politică de prim rang a României. Dintre cei 17 ani de temniță grea pe care i-a executat în închisorile comuniste, Seniorul țărănist a stat închis timp de 8 ani la Râmnicu Sărat, în regim sever de izolare. Corneliu Coposu a fost închis la Râmnicu Sărat sub conducerea comandantului Alexandru Vişinescu, pus astăzi sub acuzare pentru crime împotriva umanității pentru regimul de exterminare instaurat aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel