PNL acuză USR de șantaj. Săftoiu: Își pot căuta o altă majoritate. Ar fi vrut să votăm cu mâinile la ochi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Claudiu Săftoiu, Sector 2/ foto Facebook
Claudiu Săftoiu, Sector 2/ foto Facebook
PNL acuză USR de șantaj, după ce a aflat că nu mai are nicio atribuție în cadrul Primăriei Sectorului 2. 

”În septembrie 2020, Partidul Național Liberal a ales un parteneriat în beneficiul românilor, un parteneriat pe care noi, PNL, l-am considerat onest. Am ales să mergem pe același drum cu USR-PLUS, pentru a da o șansă bucureștenilor și pentru a dezvolta, ÎMPREUNĂ, o administrație locală modernă și competentă. Astăzi, #PNLSector2, parte a alianței care a câștigat Primăria sectorului 2, a aflat că nu mai are nicio atribuție în cadrul Primăriei sector 2. Ne-au fost retrase toate delegările de competențe, fără o discuție prealabilă și fără a ni se aduce la cunoștință motivul. Prin urmare, nu putem decât specula că ne aflăm în fața unui șantaj. O încercare mizerabilă de a forța mâna consilierilor locali PNL pentru a vota noua organigramă și noile tarife Supercom. Domnule Mihaiu, așa cum v-am spus de nenumărate ori, PNL nu este un simplu executant în această alianță. PNL este un membru cu drepturi depline, fără de care nu puteți face reformă în beneficiul locuitorilor sectorului 2! Datorită parteneriatul dintre noi sunteți astăzi primar și doar împreună, PNL și USRPLUS, putem forma o majoritate credibilă, care să lucreze în beneficiul cetățenilor.” a scris PNL Sector 2, pe Facebook. 

Claudiu Săftoiu, cel care se află la conducerea PNL Sector 2 cât timp Monica Anisie este în vacanță, a intervenit la Radu Tudor, la Antena 3, unde a făcut mai multe declarații: 

”PNL a fost, la Sectorul 2, cel mai înțelegător și cel mai maleabil cu putință, în ultimul an, în alianța cu USR PLUS. Să nu uităm că noi am renunțat la un viceprimar, pentru ca cei de la USR PLUS să-și poată mulțumi propria alianță internă. Să nu uităm și că toată ordinea de zi, propusă de primarul USR, a fost una pe care am încercat întotdeauna s-o analizăm, chiar dacă de multe ori a trebuit să trecem cu vederea unele lucruri, dar am înțeles că trebuie să menținem alianța și să votăm așa cum am stabilit în cadrul parteneriatului. 

Am aflat din presă despre retragerea delegării de competență pentru viceprimarul PNL. Ne-a surprins și ne-a întristat. Noi suntem cei care am cerut d-lui primar încă puțină răbdare, să vină cu o nouă organigramă. (...) Ar fi fost un gest iresponsabil din partea PNL să voteze o organigramă atât de puțin dezbătută. La discuțiile preliminare cu dl. primar al Sectorului 2 mi-a dat personal impresia că habar nu are în detaliu despre această organigramă. (...) Dl. primar ar fi vrut să votăm cu mâinile la ochi. (...)

S-a mai pus pe ordinea de zi o majorare a salariilor consilierilor, fără consultarea sindicatului din Primărie. Am aflat că sunt consilieri ai primarului, fără studii de specialitate, care ridică peste 8.000 de lei pe lună și care singuri și-au propus majorări la peste 10.000 - 14.000 de lei pe lună. Când auzi astfel de cifre în sectorul de stat, te apucă amețeala. (...) 

În condițiile în care contractul cu Supercom este în aer și în care noi am cerut documente care să arate în ce măsură există soluții ca locuitorii din Sectorul 2 să nu fie expuși aceluiași pericol ca-n Sectorul 1, nu am avut aproape niciodată ușa deschisă la dl. primar. 

Suntem uluiți că nu am reușit, nici în ultimul ceas, o înțelegere amiabilă cu dl. primar, pentru ca dânsul să nu antepună un tarif al Supercom de acum până la sfârșitul anului, în condițiile în care discuțiile nu s-au încheiat. Avem de-a face cu o aroganță. Ține mai mult de orgoliul personal al primarului Sectorului 2 și mai puțin cu respectul și buna înțelegere între parteneri. 

Apelul nostru este ca, împreună, PNL și USR să poată face reformă în Sectorul 2. Altminteri, dânșii își pot căuta o altă majoritate. În afara PNL, majoritatea care a mai rămas e cu PSD. Să vedem dacă le va plăcea. Personal, am credința că mintea omului de pe urmă va triumfa”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel