Pluton de execuție. Cerința neobișnuită a unui criminal american
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un criminal american, condamnat la moarte, a cerut completului de judecată ca sentința sa să fie dusă la îndeplinire de un pluton de execuție. 

Un criminal care va deveni în curând prima persoană din Nevada condamnată la moarte în ultimii 15 ani a cerut să fie ucis de un pluton de execuție, renunțând astfel la injecția letală.

Avocații lui Zane Michael Floyd spun că cererea clientului lor, care urmează să fie executat în iunie, nu este o tactică de amânare a sentinței. Aceștia argumentează că metoda ar fi mai puțin dureroasă, relatează BBC. Folosirea unui pluton de execuție este o practică neobișnuită pentru SUA. Avocatul apărării Brad Levenson spune că Floyd a încercat cu orice preț să evite injecția letală, oferită de stat. 

Execuția cu pluton este legală în Mississippi, Oklahoma și Utah, în prezent nemaifiind folosită din 2010 în SUA. Procurorii vor cere emiterea unui mandat de execuție pentru Floyd, astfel încât acesta să fie aplicat la începutul lunii iunie. Ultima execuție din Nevada a avut loc în 2006. 

Zane Michael Floyd a fost condamnat după ce a pledat vinovat pentru uciderea a 4 persoane și rănirea alteia. Acesta a împușcat patru cetățeni într-un supermarket din Las Vegas și a rănit încă o persoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel