Ploile din weekend au distrus mai multe poduri și drumuri din Buzău (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Ploile abundente din weekend au distrus poduri și drumuri din județul Buzău

Precipitațiile abundente din weekend au provocat daune însemnate mai multor drumuri comunale și județene din Buzău, iar viitura ce a survenit în urma ploii a distrus tuburi și punți pietonale. Un exemplu bun este comuna Lopătari, unde două poduri de tuburi au fost luate de ape. Pagube însemnate au mai fost și la Bozioru, Bisoca, Tisău și Siriu, scrie Știri de Buzău

Duminică, viitura ce a venit pe râul Slănic a măturat comuna Lopătari încă de la primele ore ale dimineții. Au fost distruse două poduri de tuburi care asigurau accesul auto către două sate zonă. Tot râul Slănic a provocat pagube la 20 de kilometri distanță, unde a înghițit un stâlp de curent care alimenta o bună parte din localitatea Terca, câteva zeci de familii au rămânând în beznă. O magazie aflată pe malul apei aproape că a fost smulsă din pământ.

Conform informațiilor primite de cotidianul local de la prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, pagube au fost și la Bozioru, Bisoca, Tisău și Siriu.

Situația din localitățile afectate

Situația din localitățile afectate nu arată prea bine. În Beceni, podul de tuburi ce trece de râul Slănic a fost avariat și vor fi necesare intervenții de remediere, însă fără vreun cost din partea altor autorități, pentru că administrația locală va avea nevoie doar de acord de a exploata balast din prund.

La Bozioru, pe DJ 203 L, viitura a afectat o amenajare provizorie, la un pod aflat în construcție. La Bisoca, au apărut probleme pe drumurile către cătunele Lacurile și Recea.

”La Siriu, pe DJ 239 au fost căderi de pietre importante, iar pe DJ 64 au fost probleme la revărsarea unui pârâu. Și la Tisău au fost sesizate niște probleme minore pe câteva drumuri comunale locale” a declarat prefectul de Buzău, Daniel Țiclea pentru Știri de Buzău

Și drumul național 10 Buzău-Brașov a fost blocat din cauza ploilor abundente în cursul zilei de duminică preț de zeci de minute. Au căzut bolovani de pe versantul de pe marginea șoselei, iar pentru a degaja drumul spre Brașov, autoritățile au fost nevoite să dispună închiderea circulației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel