Ploieștenii rămân fără apă caldă, cel puțin o lună, începând de luni
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Darya Sannikova)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Darya Sannikova)
Locuitorii din Ploiești vor fi nevoiți să se descurce mai mult de o lună fără apă caldă.

Ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne, de la 1 august, fără apă caldă pentru o perioadă de minim 30 de zile, conform unor afişe ale operatorului de termie lipite la blocurile din oraş, scrie Agerpres.

Astfel, Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în municipiul Ploieşti, anunţă sistarea furnizării de apă caldă menajeră, pentru o perioadă de minim 30 de zile, în vederea începerii reparaţiilor de strictă necesitate la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi.

Operatorul precizează că nu vor fi afectaţi de această măsură consumatorii care sunt racordaţi la centralele termice 23 August şi Bucov.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Zoia Staicu, a declarat, pentru Agerpres, că măsura anunţată afectează aproximativ 55.000 de apartamente, la centralele 23 August şi Bucov fiind racordate doar câteva scări.

Ce îi așteaptă pe bucureșteni

Nicușor Dan spune că iarna aceasta va fi mai bine ca iarna trecută. Până la urmă, trebuie să apreciem și o zi în plus cu apă caldă, de ce nu?! Ironia ne aparține desigur.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat duminică în emisiunea moderată de Dan Bucura, că situația căldurii și a apei calde în această iarnă va fi mai bună decât anul trecut. Acesta a precizat că până la 35 de kilometri de conductă vor fi schimbați în acest an, chiar dacă lucrările au fost întârziate:

"Dacă vorbim de problema căldurii și a apei calde, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din rețeaua noastră de conducte și vine din producție care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi.

În luna iulie o problemă specială este că CET Sud este în revizie. În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac față la presiune, atunci am avut avarii și mulți oameni fără apă caldă.

O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut niște lucrări. Locurile unde noi știm că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta. Pe ceea ce înseamnă transport, avem patru șantiere, câte 10 kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina și nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta. Este în curs de implementare o centrală provizorie la fostul CET Titan”, a spus Nicușor Dan. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel