Ploi și vijelii în vestul, nordul și centrul țării, caniculă în sud
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

În noaptea de luni, norii se înmulţesc peste regiunile vestice şi nordice şi aduc averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelate regiuni sunt nori puţini şi vânt domol. Minimele termice caracterizează o noapte caldă şi sunt cuprinse în general între 14 şi 22 de grade. Mai răcoare va fi, aşa cum ne-am obişnuit, în depresiunile intramontane.

Marți,  în vestul, în centrul şi în nordul ţării vremea va fi instabilă. Norii întunecă temporar cerul şi aduc averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Izolat ploile vor fi mai însemnate cantitativ şi se vor aduna peste 25 l/mp. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină.

În celelate regiuni însă, continuă vremea frumoasă, de vară şi abia seara târziu apar pe arii restrânse fenomene de instabilitate. În spatele frontului atmosferic ce aduce ploile pătrunde o masă de aer rece, şi dincolo de Carpaţi maximele scad considerabil mâine. Drept urmare temperaturile pornesc de la doar 21, 22 de grade în Dealurile de Vest, dar ajung la 34, 35 de grade în Câmpia Română, unde e încă soare arzător şi aer tropical.

În Capitală, după o noapte cu cer senin şi câteva adieri de vânt, urmează o zi de vară ca în luna lui cuptor. Aerul tropical şi soarele vor face vremea să devină călduroasă după-amiază şi maxima urcă în jur de 34 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel