Planul Austria. Cum vrea să schimbe Nehammer țara până-n 2030. Apar ”centre externe de azil”, adică închisori în ”țări terțe”. Susține confiscarea bunurilor azilanților
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Iată care ar fi planul lui Karl Nehammer pentru Austria conform unui document de 82 de pagini scurs din Partidul Popular Austriac (OVP). 

Documentul este o schiță a unde ar trebui să fie Austria în 2030 și o avanpremieră a celor mai importante revendicări ale Partidului Popular în an electoral, arată derstandard.at. ÖVP a transmis mass-mediei câteva capitole și conținut din ”Planul Austria” săptămâna aceasta. Întregul document a devenit cunoscut vineri dimineață.

Printre măsurile avute în vedere de partidul cancelarului austriac se numără reduceri de impozite, precum și beneficii pentru salariați, printre care se numără un bonus fiscal anual de 1000 de euro pentru toți cei care muncesc cu normă întreagă. 

Planul Austria nu ar fi permisiv cu străinii. Doar cei care au reședință de minimum 5 ani în Austria ar urma să primească prestații sociale complete. De asemenea, în loc de beneficii în numerar, ei ar urma să primească diverse beneficii fizice. Beneficiari de asistență socială vor fi scoși la muncă, în folosul comunității. 

Ar urma să apară ceea ce se numește centre externe de azi: centrele de azil și închisorile vor fi construite în ”țări terțe”, unde cei condamnați în UE să-și poată ispăși pedepsele. Obiectele de valoare aduse în țară de către solicitanții de azi ar putea fi confiscate de stat, așa cum se întâmplă în prezent cu numerarul.

În același timp, Nehammer vrea mai mulți proprietari. Vrea să crească rata de proprietate de la 48% la 60%, prin împrumuturi de tip prima casă. În cazul primei locuințe, vor fi excluse complet taxele și impozitele. De asemenea, apartamente cooperatiste ar putea fi cumpărate la costul de construcție, nu la valoarea de piață, de către chiriași, cu condiția să fie folosite o anumită perioadă de timp. 

Planul mai are prevederi legate de cultură, educație, clase de performanță, un nou stadion pentru echipa națională, o primă automată pentru familii în momentul nașterii copilului, dar și anumite beneficii pentru companii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel