Plantele care vindecă bolile ficatului. 5 remedii naturale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Există câteva plante care vindecă bolile ficatului. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, te-ar putea ajuta. 

Armurariul este un bun remediu pentru o varietate de boli, în special ale ficatului, rinichilor şi ale vezicii biliare, potrivit avantaje.ro. Cercetările au demonstrat că substanţele din armurariu, în special silimarina, protejează ficatul. Armurariul are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care stimulează apariţia de noi celule în zonele afectate ale ficatului.

Rădăcina de păpădie este utilă atât pentru "repararea" ficatului cât şi pentru unele tratamente digestive, căci stimulează fluxul bilei şi accelerează eliminarea toxinelor.

Frunzele de anghinare au efecte excepţionale de regenerare a ficatului şi stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Astragalus are atât proprietăţi antivirale cât şi de întărire a sistemului imunitar. Conţine saponina, care protejează organismul de apariţia leziunilor hepatice induse chimic.

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță plămânii. Remedii naturale cu plante antivirale

Băutura care îți curăță ficatul de toxine

Dacă vrei să-ți cureți ficatul de toxine, există o băutură plină de vitamine care ar putea să te ajute. 

Ingrediente necesare

3 lămâi (fără coajă)
1 pahar de pătrunjel
5 tulpini de ţelină
6 pahare de apă

Cum se prepară

Tăiem lămâile în felii şi le punem într-un blender, împreună cu pătrunjelul şi ţelina. Amestecăm totul bine. Adăugăm, apoi, apă şi amestecăm din nou. Păstrăm băutura la frigider pentru maximum 24 de ore, potrivit suntgospodina.net.

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea toxinelor, lămâia dizolvă depozitele de minerale care s-ar putea transforma în pietre.De asemenea, consumul sucului natural de lămâie cu ţelină şi pătrunjel ar reduce riscul apariţiei cancerului, îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar, scade inflamaţia şi protejează vasele de sânge, potrivit vedeteblog.ro. Ţelină acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ, expectorant.

Vezi și: Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftin și la îndemâna oricui

Cum se bea

Se consumă două pahare de băutură de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Nu se mănâncă nimic timp de cel puţin 15 minute după. Procedura se efectuează şi în următoarele două zile. Se face apoi o pauză de 7-10 zile, apoi se repetă, din nou, întregul tratament. În timpul tratamentului, se evită mesele grele. Pentru a susţine procesele de detoxifiere şi de slăbire, se recomandă consumul meselor mai uşoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel