Data actualizării:
Data publicării:

Planta pe care mulți români o evită, dar care are o mulțime de proprietăți, inclusiv reducerea semnelor îmbătrânirii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Este vorba despre fenicul. Despre această plantă s-a spus mult timp că îmbunătățește vederea, reglează hormonii, îmbunătățește digestia și ajută memoria. Află tot ce trebuie să știi!

Feniculul este o plantă înaltă cu tulpini goale și flori galbene. Originară din regiunea mediteraneană, crește în toată lumea și este folosită de secole ca plantă medicinală. Semințele de fenicul pot fi uscate și folosite pentru a face un ceai. Ceaiul are un gust ușor asemănător cu lemnul dulce, cu un miros relaxant și un gust ușor amar la final. Ceaiul de fenicul poate fi achiziționat din aproape orice supermarket sau magazin de produse naturiste.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de fenicul

Poate ajuta în lupta împotriva infecțiilor

Ceaiul de fenicul este un agent antimicrobian și antiviral. Dacă simți că te apropii de un răceală, consumul de ceai de fenicul te poate ajuta să lupți împotriva patogenilor care atacă sistemul imunitar.

Te poate ajuta să dormi

O ceașcă de ceai cald este o modalitate excelentă de a te relaxa după o zi lungă, iar adăugarea de fenicul în băutura ta îți oferă un plus pentru sănătate. Deoarece feniculul poate relaxa mușchii, inclusiv mușchii digestivi, s-ar putea să te simți mai pregătit pentru culcare după ce bei ceaiul. 

Poate ajuta la producerea laptelui matern

Feniculul este folosit de secole ca galactogen - o substanță care crește calitatea și cantitatea de lapte matern la mamele care alăptează. Unii susțin că beneficiul fenicului nu a fost dovedit definitiv în acest caz. Dar dovezile anecdotice și chiar unele scrieri medicale sunt de acord că feniculul poate oferi acest beneficiu.

2. Sursa foto... (fresh-raw-fennel_14944100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @sabinoparente

Poate ajuta digestia

Dacă ai stomacul deranjat, flatulență sau diaree, s-ar putea să vrei să îți faci un ceai de fenicul. Apa caldă a ceaiului poate calma digestia, iar feniculul în sine poate ajuta la reglarea problemelor digestive.

Crește cantitatea de antioxidanți din organism

Ceaiul de fenicul conține antioxidanți de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva agenților nocivi din mediul înconjurător la care ești expus în mod regulat. Atunci când bei ceai de fenicul, antioxidanții se vor atașa de moleculele din sânge care luptă împotriva deteriorării oxidative. Acest lucru reduce încărcătura asupra rinichilor și ficatului, ajută la producția de celule noi și chiar reduce semnele îmbătrânirii.

Poate împrospăta respirația

Ceaiul de fenicul este una dintre modalitățile originale de a scăpa de respirația urât mirositoare. Acest lucru se datorează probabil proprietăților sale antibacteriene, care curăță patogenii care îți provoacă respirația urât mirositoare. Indiferent de caz, consumul unei căni de ceai de fenicul înainte de culcare sau când te trezești ar trebui să îți împrospăteze respirația.

Poate ameliora constipația

Ceaiul de fenicul relaxează mușchii digestivi, ceea ce ar putea fi exact ceea ce ai nevoie dacă ai probleme cu mișcările intestinale. Consumul de ceai de fenicul te va ajuta să îți cureți organismul și să elimini toxinele din sistem, potrivit Healthline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel