Planta pe care dacă o atingi te face să te sinucizi. Nu ai vrea să calci accidental pe ea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Planta pe care dacă o atingi te face să te sinucizi / Foto: Captură video Youtube
Planta pe care dacă o atingi te face să te sinucizi / Foto: Captură video Youtube
Află în articol care plantă te poate face să te sinucizi dacă o atingi.

Un britanic cultivă "cea mai periculoasă plantă din lume" în casa lui. Daniel Emlyn-Jones, în vârstă de 49 de ani, din Oxford, insistă că ar cultiva foarte sigur planta gympie-gympie, în ciuda faptului că se știe că înțepătura ei îi face pe oameni să se sinucidă, scrie Lad Bible.

Planta este cultivată în cușcă cu un semn de "pericol" pe ea și are un avertisment suplimentar care spune: "Contactul pielii cu frunzele sau tulpinile, chiar și ușor, va duce la dureri agonizante. În caz de usturime, nu frecați. Aplicați acid clorhidric 3% timp de 30 de minute, urmat de îndepărtarea părului cu benzi de ceară".

Acum, a apărut un videoclip pe YouTube care explică exact ce se va întâmpla dacă cineva este suficient de nebun încât să atingă planta și să riște să aibă acea înțepătură care se simte ca și cum ai fi "ars cu acid fierbinte și electrocutat în același timp".

Gympie-gympie, cunoscut și sub denumirea de "planta sinucigașă", este acoperită de ceea ce arată ca niște fire de păr mici, dar sunt de fapt ace, iar atunci când sunt atinse, se sparg, eliberând toxine. Acestea funcționează ca niște seringi care activează receptorii durerii din organism, făcând ca cel care atinge planta să aibă dureri groaznice.

Ce a pățit un bărbat care a atins planta

După cum a dezvăluit The Backyard Scientist, care a atins de bunăvoie o mică parte a plantei, atingerea unui gympie-gympie se simte inițial ca și cum ai fi înțepat de o albină. YouTuber-ul a continuat să dezvăluie că a experimentat o albire a zonei și o încordare a pielii în jurul rănii. Cu toate acestea, deși toate acestea au fost neplăcute în sine, simptomele s-au înrăutățit când în locul înțepăturii au apărut vezicule.

În timp ce YouTuber-ul a încercat o serie de metode pentru a calma durerea, din păcate, niciuna nu a funcționat și a rămas cu această suferință o zi întreagă. Înțepătura i-a provocat o creștere foarte mare a temperaturii.

El a spus că, deși a revenit în mare parte la normal după o săptămână, încă mai putea simți acele în braț timp de cel puțin două luni. După ce a folosit planta ca hârtie igienică, un bărbat s-a împușcat pentru că suferea extrem de mult. Pe scurt, aceasta nu este o plantă cu care să te încurci. Emlyn-Jones, însă, a insistat că acum cultivă planta pentru a promova interesul pentru botanică. 

Copacul periculos pe care nu trebuie să îl atingi niciodată. Poate provoca cancer și chiar moartea. Nu încerca să îi dai foc, îți arde plămânii

Arborele manchineel (Hippomane mancinella) este pe cale de dispariție, dar la fel devine și oricine se încurcă cu el. Asta pentru că această plantă tropicală rară, care oferă fructe înșelător de dulci, este unul dintre cei mai otrăvitori copaci de pe Pământ, scrie Treehugger. Cristofor Columb l-a numit "merișorul morții". În plus, el deține recordul mondial Guinness pentru "cel mai periculos copac". 

Manchineel, nativ în America Centrală, nordul Americii de Sud, Florida de Sud și Caraibe, este de multe ori etichetat cu semne de avertizare. 

Fructele sunt cea mai evidentă amenințare. Sunt dulci, atrăgătoare, dar pot provoca ore de agonie și chiar moarte, după doar o mușcătură. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel