Planeta asemănătoare Terrei ascunde un secret întunecat
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Recent, o nouă planetă asemănătoare Pământului a fost descoperită foarte aproape de Sistemul nostru Solar. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Hertfordshire, din Marea Britanie, scoate la iveală faptul că sistemul Alpha Centauri ascunde un secret surprinzător.

Alpha Centauri este localizat la doar 4,37 ani lumină de propriul nostru Sistem Solar şi este cel mai apropiat vecin din galaxie.

Acesta are trei stele care orbitează una în jurul celeilalte: Alpha Centauri A, Alpha Centauri B şi Alpha Centauri C sau Proxima Centauri, pitica roşie în jurul căreia gravitează planeta Proxima b, despre care se crede că are dimensiuni similare cu cele ale Pământului şi poate susţine viaţa, scrie Science Alert.

În timp ce potenţiala habitabilitate a Proxima b este un subiect intens dezbătut, ce poate fi şi mai remarcabil este că aceasta nu provine de fapt din sistemul Alpha Centauri şi nu a fost mereu atât de aproape de noi.

Noile calcule realizate de oamenii de ştiinţă britanici au scos la iveală faptul că există o posibilitate de 25% ca Alpha Centauri să fi avut în componenţă la început doar două stele: A şi B.

A treia, Proxima Centauri (împreună cu planeta sa Proxima b) a fost interceptată mai târziu datorită atracţiei gravitaţionale.

Dacă totuşi exoplaneta provine din altă parte, iar alipirea la Alpha Centauri este un fenomen recent, există posibilitatea ca măcar cândva Proxima b să fi susţinut viaţa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel