Plan de iarnă. Ciucă: Cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei şi a gazelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern va fi aprobat planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă. 

„Aprobăm, aşa cum ne-am asumat săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă”, a spus premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern de miercuri.

„Nu mai târziu de sfărşitul săptămânii viitoare, vreau să avem o întrunire a Comitetului de iarnă, în care să discutăm în detaliu măsurile pe care trebuie să le avem în vedere şi desigur celelalte elemente care trebuie coroborate cu Comitetul interministerial pentru rezilienţa energetică, implementarea proiectelor în sistemul energetic”, a spus Nicolae Ciucă.

„Cred că este important să subliniem, din nou, că cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei, de asemenea, la plata gazelor. Asigurarea este cât se poate de clară. Nu cred că cetăţenii trebuie să îşi facă probleme din acest punct de vedere”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Citește și...

Ciucă, despre situaţia de la Blue Air: Toate instituţiile se vor implica, astfel încât să îi aducem pe români cât mai repede acasă

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, în şedinţa de Guvern, și despre situaţia de la Blue Air.

Premierul Nicolae Ciucă a rugat Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului să urmărească şi să monitorizeze întregul proces, iar absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea datoriilor către stat.

„Mai mulţi cetăţeni români au rămas blocaţi în mai multe aeroporturi. În acest sens, începând de aseară, am luat decizia să intervenim pentru a sprijini cetăţenii români, ei sunt clar afectaţi de suspendarea acestor zboruri. Ministerele de linie au întreprins măsurile necesare, astfel încât să îi sprijinim să vină acasă. Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii şi fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situaţie”, a spus, miercuri, în ședința de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

„Ca atare, în acest sens, rog Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului să urmărească şi să monitorizeze întregul proces, iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm funcţionarea tuturor structurilor care au fost nominalizate să se ocupe de această situaţie, 24 de ore, pe toată perioada în care va fi activă Hotărârea de Guvern pe care o să o adoptăm în şedinţa de astăzi”, a transmis Nicolae Ciucă. 

„Absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat, indiferent de companie”, a subliniat Nicolae Ciucă. 

„Am văzut că pe toate aeroporturile sunt probleme şi toate companiile au probleme în asigurarea zborurilor la timp sau unele au fost chiar anulate. Este clar o situaţie dificilă, motiv pentru care subliniez că toate instituţiile, toate ministerele se vor implica şi se vor coordona, astfel încât să îi aducem pe cetăţenii români cât mai repede acasă. Și aşa cum s-a desfăşurat activitatea în serviciul consular, doresc şi de aici înainte să avem aceeaşi continuitate şi coerenţă în asigurarea serviciilor”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel