Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Plan amplu de dotare a maternităţilor din Regiunea Vest

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
nounascuti
nounascuti

În urma analizei situaţiei şi a datelor primite de la medici, Salvaţi Copiii a decis o investiţie masivă în maternităţile din regiunea Vest, în valoare totală de 728.000 lei. 

Alegeri prezidentiale 2024

Organizaţia Salvați Copiii a demarat un plan complex de dotare a secţiilor de terapie intensivă neonatală din ţară, unde aparatura medicală precară, acolo unde nu lipseşte cu desăvârşire, îngreunează munca medicilor şi duce la adevărate drame: prematuri care nu supravieţuiesc pentru că nu s-a găsit pentru ei un incubator disponibil.

Astfel, aparatură medicală necesară va ajunge la maternităţile şi secţiile de terapie intensivă neonatală din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. 

Regiunea de Vest se remarcă atât prin numărul mare de cazuri pe care le tratează, cât şi prin discrepanţa dintre judeţe: în vreme ce Hunedoara are o rată a mortalităţii infantile sub media naţională, de 5,9 la mia de copii născuţi vii, Caraş-Severin are o rată sever ridicată, de 10,4 la mie. Rata mortalităţii infantile este de 6,2 la mie în judeţul Arad şi de 7,5 la mie în Timiş, unde maternităţile din Timişoara deservesc mai multe judeţe.

Situaţia maternităţilor din România, una critică

 

"Situaţia maternităţilor din România rămâne una critică şi avem situaţii în care medicii pierd timp preţios încercând să găsească un loc liber într-o secţie de terapie intensivă neonatală superior dotată. Este o dramă pe care o împărtăşesc deopotrivă părinţii şi medicii. Salvaţi Copiii a decis să pună în aplicare un plan de măsuri urgente şi, în urma consultărilor cu medicii, să doteze secţiile de terapie intensivă neonatală unde prematurii pot fi salvaţi", a explicat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Viaţa prematurilor depinde de investiţia în maternităţi: 3,5% din impozitul pe venit- în cazul persoanelor fizice, respectiv 20% din impozitul pe profit - în cazul companiilor.

Salvaţi Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalităţii infantile, mecanisme de finanţare care să acopere componenta de intervenţie, pentru că salvarea vieţilor copiilor născuţi prematur este o urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel