Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele
Fiecare gospodină își dorește ca deserturile pe care le face să fie parfumate, fragede și foarte gustoase.
Nu oricine poate face un astfel de desert. Uneori produsele de patiserie nu sunt pufoase și fragede, sunt prea uscate sau se ard în timpul coacerii. Încercați să faceți o plăcintă turcească, care nu va conține făină și lapte. În locul lor, veți folosi câteva ingrediente secrete.
Pentru a face un desert pufos perfect, care se va topi în gură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
400 ml iaurt în loc de lapte;
75 grame amidon de porumb în loc de făină;
4 ouă;
100 grame de zahăr;
un plic de zahăr vanilat;
coaja unei lămâi;
un vârf de cuțit de sare.
Prepararea
Pregătiți o formă cu diametrul de 22 cm. Ungeți marginile cu ulei sau unt, apoi acoperiți-o cu pergament, care se va lipi mai bine de pereți.
Ouăle trebuie împărțite în gălbenușuri și albușuri. Adăugați puțină sare în albușuri și bateți până devin pufoase.
Gălbenușurile trebuie bătute cu zahăr și vanilie, Adăugați iaurt, coaja de lămâie și amidonul. Bateți compoziția cu un mixer la viteză mare. Adăugați albușurile în amestecul de gălbenușuri și amestecați ușor aluatul cu o spatulă.
Tortul celor trei pahare: nu vei cântări nimic și nu ai nevoie de mixer
Rămâne să turnați aluatul într-o forma de copt pregătită și să-l puneți în cuptor. Plăcinta turcească trebuie coaptă aproximativ 40-50 de minute la o temperatura de 170 de grade. Verificați cu o scobitoare, dacă plăcinta este coaptă în interior.
Desertul va fi foarte pufos. Se lasă la răcit în formă, apoi se scoate și se presoară cu zahăr pudră. Poftă bună!
Biscuiți cu alune, migdale și scorțișoară: ușor de făcut, sunt super delicioși
Biscuiții cu alune, migdale și scorțișoară sunt un adevărat răsfăț pentru toată lumea. Excelenți pentru micul dejun, sfărâmicioși și fabuloși de gustoși, acești biscuiți vă dau energia potrivită pentru a începe o nouă zi. Sunt potriviți și pentru a fi serviți ca o gustare sau la finalul unei cine, alături de o ceașca de ceai sau un pahar cu lapte.
Biscuiții au un miros capabil să-i satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși. Rețeta este simplu de preparat și care poate fi modificată în multe alte variante. De exemplu, dacă nu vă place scorțișoara, optați pentru coaja de lămâie sau portocală.
Pizza apetisantă, preparată într-o tigaie, este gata în doar 10 minute. Rețeta ușoară
Iar dacă sunteți în căutarea unei variante mai ușoare, înlocuiți untul cu ulei: veți obține biscuiți foarte ușori, dar la fel de buni!
Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de:
făină - 150 grame,
migdale - 30 grame,
alune de pădure - 20 grame,
ou - 1 bucată,
zahăr - 60 grame,
unt - 70 grame,
praf de copt pentru prăjituri - 1 plic,
scorțișoară măcinată - 2 lingurițe.
Modul de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Acum puneți alunele, migdalele și zahărul în robotul de bucătărie și tocați-le grosier. Adăugați apoi untul moale, scorțișoara, oul, făina și amestecați toate ingredientele.
Transferați amestecul proaspăt făcut pe blatul de lucru și întindeți un dreptunghi de aproximativ 7 cm lățime. Decupați apoi biscuiții, folosind formele preferate sau un pahar.
Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe: o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos
Biscuiții se presară cu zahăr și se coc la cuptor pentru 15 minute. Transferați biscuiții copți într-o farfurie de servire și serviți-i pe masă. Ideal este să-i serviți cu lapte fierbinte sau suc de portocale pentru a începe ziua cel mai bine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News