Data publicării:

Plăcintă rapidă cu pui si ciuperci. Rețeta este foarte simplă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)

Ai chef de o gustare delicioasă care se prepară rapid? Îți recomandăm plăcinta cu pui și ciuperci. Iată rețeta...

Ingrediente

- 800 g piept de pui
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură unt
- 4 fire ceapă verde
- sare
- piper
- un praf nucşoară
- 2 frunze de dafin
- 1/2 linguriţă cimbru
- 2 mâini ciuperci
- 2 linguri smântână
- 1 lingură cu vârf făină
- 1 linguriţă muştar
- 300 ml supă de pui
- 1 pachet aluat foitaj
- 1 ou
- 2 linguri lapte

Cum se prepară

Taie pieptul fâşiuţe şi frige-l într-o tavă sau tigaie de cuptor mai adâncă, aşezată pe ochiul aragazului, în uleiul încins şi untul topit, până când se rumeneşte bine pe toate părţile. Adaugă ceapa verde tăiată fin, sare şi piper, nucşoara măcinată, 2 frunze de dafin, cimbrul, 2 mâini de ciuperci tăiate felii, scrie retetepractice.ro.

Agită ingredientele până când ciupercile se înmoaie, apoi adaugă smântână, făină, muştarul şi 300 ml de supă de pui (poţi înlocui cu 300 ml apă + un cub supă concentrată de pui). Amestecă şi lasă ingredientele la foc mic-mediu pentru 6-7 minute. Aşază un strat de foitaj deasupra şi întoarce-i marginile către interiorul tăvii. Unge plăcinta cu un ou bătut cu puţin lapte şi dă plăcinta la cuptor pentru 15-18 minute la 200 de grade.

Citește și:

Plăcintă nemțească plină cu vișine și smântână

Ingrediente

Aluat

300 g făină
1 lingură praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
120 g zahăr
120 g unt
esenţa vanilie
2 ouă
un praf de sare

Umplutură

 200 g smântână
 150 g iaurt
 70 g zahăr
 esenţaă vanilie
 40 g amidon
 2 linguri zeamă de lămâie

Stratul de fructe

600 g vișine
250 ml apă
 40 g amidon
 scorţişoară

Vezi și: Bougatsa, plăcintă grecească umplută cu cremă de vanilie. Cel mai bun desert

Papanași moldovenești, rețeta. Nu au nicio legătură cu cei pe care îi știi tu

Cum se prepară

Sosul de cireșe

Combină cireşele (dacă sunt proaspete, fără sâmburi; dacă sunt din compot, cu tot cu suc şi omiţi apă), cu apă şi puţină scorţişoară. Pune cratiţa la foc mediu, iar când compoziţia se încălzeşte, separă 2-3 linguri de zeamă şi amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe şi amestecă până ce obţii un sos de fructe îngroşat.

Blatul

Cât sosul se răceşte, prepară blatul. Combină făina cu praful de copt, zahărul, sarea şi bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă şi esenţa de vanilie, continuând să mixezi până ce obţii un aluat omogen. Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt şi ridică-l pe pereţii tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziţie şi preseaz-o cu furculiţa pentru a obţine firimituri din compoziţie.

Crema

Combină iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esenţa de vanilie, amidonul, ouăle şi zahărul. Omogenizează amestecul.

Cum asamblezi plăcinta cu cireşe

Peste blatul întins în tavă aşază sosul de cireşe, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belşug şi cât mai răspândite firimiturile de aluat. Dă plăcinta nemţească cu cireşe şi smântână, pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.

Vezi și: Prăjitură cu iaurt grecesc și mere. Rețeta extrem de simplă și răcoritoare

Chec la metru. Cea mai bună prăjitură. Crema este demențială!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel