Plăcinta prietenă cu silueta. ”Dulce de dincolo de Carpați”. Nutriționistul Mihaela Bilic explică beneficiile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Atunci când vă doriți ceva dulce, dar vreți să țineți cont și de siluetă, puteți alege o prăjitură cu plante prietene cu silueta. Iată recomandarea făcută de medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

”Odată ce treci munții în Ardeal, se schimbă și obiceiurile de consum, meniul e diferit. Ciorbele nu mai sunt acre, ci dulci, eventual drese cu smântână. Tocănițele nu mai sunt cu sos roșu, ci cu rântaș, iar deserturile mai degrabă acrișoare, decât dulci.

Aici, în interiorul arcului carpatic, crește și rubarbă. Greu de spus dacă este un fruct sau o legumă, câtă vreme frunzele ei sunt toxice și doar tijele se pot consuma. Cu doar 15cal/100g, rubarba este prietena siluetei, plină de fibre, potasiu și calciu.

Ce se poate face din rubarbă?

Cel mai frecvent prăjitură/tartă și compot. Astăzi, la Brașov, tanti Doina a făcut și una și alta. Și pentru că nu a pus decât un pic de zahăr, am mâncat și eu din amândouă fără să mă simt vinovată. Cu desert pe bază de rubarbă niciun risc să te îndulcești, ci mai degrabă te acrești...de atâta vit. C”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Dulce de dincolo de Carpați Odată ce treci munții în Ardeal, se schimbă și obiceiurile de consum, meniul e diferit. Ciorbele nu mai sunt acre, ci dulci, eventual drese cu smântână. Tocănițele nu mai sunt cu sos roșu, ci cu rântaș, iar deserturile mai degrabă acrișoare, decât dulci. Aici, în interiorul arcului carpatic, crește și rubarba. Greu de spus dacă este un fruct sau o legumă, câtă vreme frunzele ei sunt toxice și doar tijele se pot consuma???? Cu doar 15cal/100g, rubarba este prietena siluetei, plină de fibre, potasiu și calciu.  Ce se poate face din rubarbă? Cel mai frecvent prăjitură/tartă și compot. Astăzi, la Brașov, tanti Doina a făcut și una și alta. Și pentru că nu a pus decât un pic de zahăr, am mâncat și eu din amândouă fără să mă simt vinovată???? Cu desert pe bază de rubarbă niciun risc să te îndulcești, ci mai degrabă te acrești...de atâta vit. C????????

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic) peMai 12, 2020 la 8:10 PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel