Plăcintă nemțească plină cu vișine și smântână. Cea mai bună idee pentru weekend. Este senzațională!
Plăcinta nemțească plină cu vișine și smântână poate fi cea mai bună idee pentru weekend, dacă ai poftă de ceva bun de casă. Este senzațională!
Ingrediente
Aluat
300 g făină
1 lingură praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
120 g zahăr
120 g unt
esenţa vanilie
2 ouă
un praf de sare
Umplutură
200 g smântână
150 g iaurt
70 g zahăr
esenţaă vanilie
40 g amidon
2 linguri zeamă de lămâie
Stratul de fructe
600 g vișine
250 ml apă
40 g amidon
scorţişoară
Cum se prepară
Sosul de cireșe
Combină cireşele (dacă sunt proaspete, fără sâmburi; dacă sunt din compot, cu tot cu suc şi omiţi apă), cu apă şi puţină scorţişoară. Pune cratiţa la foc mediu, iar când compoziţia se încălzeşte, separă 2-3 linguri de zeamă şi amestecă-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe şi amestecă până ce obţii un sos de fructe îngroşat.
Blatul
Cât sosul se răceşte, prepară blatul. Combină făina cu praful de copt, zahărul, sarea şi bicarbonatul. Adaugă untul cât mai rece, cele două ouă şi esenţa de vanilie, continuând să mixezi până ce obţii un aluat omogen. Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt şi ridică-l pe pereţii tăvii. Adaugă suplimentar 2 linguri de făină peste restul de compoziţie şi preseaz-o cu furculiţa pentru a obţine firimituri din compoziţie.
Crema
Combină iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esenţa de vanilie, amidonul, ouăle şi zahărul. Omogenizează amestecul.
Cum asamblezi plăcinta cu cireşe
Peste blatul întins în tavă aşază sosul de cireşe, deasupra întinde crema de smântână, iar peste smântână presară din belşug şi cât mai răspândite firimiturile de aluat. Dă plăcinta nemţească cu cireşe şi smântână, pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.
BONUS: Chec la metru
Ingrediente
Aluat:
10 ouă
1 praf de sare
20 linguri zahăr (375 g)
2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)
esenţă de vanilie
550 g făină
1 plic de praf de copt (10 g)
30 g cacao
2 linguri apă
esenţă de rom
Cremă:
3 ouă
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)
esenţă de vanilie
150 g făină
1 l lapte
250 g unt
Pentru decor:
150 g ciocolată cu rom
2 linguri apă
2 linguri cu nucă de cocos rasă
Cum se prepară
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se mixează apoi cu zahărul şi zahărul vanilinat până când devin ca o bezea. Se adaugă gălbenuşurile şi esenţa de vanilie şi se omogenizează. Se încorporează făina şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon. Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.
Se toarnă circa jumătate din aluat într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat se pun cacaua, apa şi esenţa de rom şi se amestecă uşor. Se pune apoi aluatul obţinut într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.
Se bagă tăvile la cuptor până când checurile trec de testul scobitorii. După ce checurile se răcesc, se începe prepararea cremei. Se pune o cratiţă cu apă la foc. Într-o altă cratiţa se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Se încorporează faină, apoi laptele. Se adauga untul tăiat bucăţele şi se pune cratiţa pe baie de abur. Se mesteca continuu în ea cu un ţel până când crema se îngroaşă.
Checurile se taie felii. Fiecare felie de chec se unge cu cremă. Feliile se lipesc între ele alternând culorile şi formând două noi checuri.
*Se pot pune feliile de chec şi într-un singur chec, dacă aveţi pe ce să îl aşezaţi. De aici şi denumirea de chec la metru.
Cu crema rămasă se ung checurile pe deasupra şi pe laterale. Se topeşte ciocolata cu două linguri de apă şi se pune peste checuri. Se presară nucă de cocos pe deasupra. Prăjitură Trenuleţ se pune la frigider şi se serveşte a doua zi. Feliile se taie oblic, începând cu un colţ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News