Ingrediente
Pentru aluat
- 270 ml lapte
- 2 lingurițe drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g făină (specială pentru pâine)
- 1 linguriță de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
Vezi și: GOGOȘI ungurești. Desertul PUFOS și AROMAT. Rețeta banală, dar delicioasă
Pentru umplutură
- 28 g unt nesărat
- 16 g făină
- 183 g lapte dulce rece
- 1/8 linguriță nucșoară
- sare și piper după gust
- 320 g de brânză: 3 tipuri diferite, la alegere, în proporții egale
- 4-6 linguri de pastă de măsline
Pentru topping
- 3-4 gălbenușuri mari
- 4 linguri unt nesărat
- fulgi de chilli pentru presărat deasupra
Vezi și: TORT "Lenea Cucoanei", FĂRĂ COACERE. Desertul senzațional cu vișine bețive. Rețeta bunicii
Cum se prepară
Începem cu aluatul. Încălzește ușor laptele (nu trebuie să frigă la deget, dacă îl probezi). Amestecă în el drojdia instant și las-o 10 minute să se dizolve, apoi adaugă uleiul de măsline, potrivit retete.unica.ro. Într-un vas mare combină făina cu zahărul și sarea. Adaugă mixtura și laptele și frământă pentru 3-4 minute, până aluatul devine elastic și omogen. Acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l așa între 30 de minute și 2 ore – în funcție de cât îi ia să își dubleze cantitatea.
Acum, te ocupi de umplutură. Topește untul într-o crăticioară medie, adaugă făina, amestecă bine și ține pe foc timp de 1 minut. Adaugă laptele rece, amestecând continuu până începe să sfârâie și să se îngroașe, obținând consistența unei maioneze. Adaugă nucșoara, asezonează cu sare și piper. Lasă sosul să se răcească de tot. Separat, rade și amestecă brânzeturile alese, iar când se răcește complet sosul, combină-le.
Vezi și : Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!
Preîncălzește cuptorul, unge o tavă cu unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Împarte aluatul în 3-4 părți egale. Acum, pe rând, întinde-l cu sucitorul într-o formă ovală. Rulează ușor marginile, formând o bărcuță. Împarte egal pe fundul fiecărei bărcuțe în parte pasta de măsline, apoi presară brânza deasupra. Transferă-le pe tava dinainte pregătită.
Dă-le la cuptor timp de 10 minute până se rumenesc egal. Pune câte un gălbenuș de ou în mijlocul fiecărei khachapuri, unt, presară un pic de fulgi de chilli, nucșoară și sare de mare (opțional) și mai dă la cuptor încă 5-6 minute, la foc mediu. Se servește amestecând gălbenușul moale de ou cu brânza topită.
Vezi și: Cel mai IEFTIN TORT. Rețeta FĂRĂ COACERE. Este o bunătate!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"