PLĂCINTĂ georgiană cu BRÂNZĂ. Rețeta de Khachapuri care trebuie încercată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Această plăcintă georgiană este absolut delicioasă. Trebuie să încerci rețeta de Khachapuri. Nu vei regreta!

Ingrediente

Pentru aluat

- 270 ml lapte
- 2 lingurițe drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g făină (specială pentru pâine)
- 1 linguriță de zahăr
- 1/2 linguriță de sare

Vezi și: GOGOȘI ungurești. Desertul PUFOS și AROMAT. Rețeta banală, dar delicioasă

Pentru umplutură

- 28 g unt nesărat
- 16 g făină
- 183 g lapte dulce rece
- 1/8 linguriță nucșoară
- sare și piper după gust
- 320 g de brânză: 3 tipuri diferite, la alegere, în proporții egale
- 4-6 linguri de pastă de măsline

Pentru topping 

- 3-4 gălbenușuri mari
- 4 linguri unt nesărat
- fulgi de chilli pentru presărat deasupra

Vezi și: TORT "Lenea Cucoanei", FĂRĂ COACERE. Desertul senzațional cu vișine bețive. Rețeta bunicii

Cum se prepară

Începem cu aluatul. Încălzește ușor laptele (nu trebuie să frigă la deget, dacă îl probezi). Amestecă în el drojdia instant și las-o 10 minute să se dizolve, apoi adaugă uleiul de măsline, potrivit retete.unica.ro. Într-un vas mare combină făina cu zahărul și sarea. Adaugă mixtura și laptele și frământă pentru 3-4 minute, până aluatul devine elastic și omogen. Acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l așa între 30 de minute și 2 ore – în funcție de cât îi ia să își dubleze cantitatea.

Acum, te ocupi de umplutură. Topește untul într-o crăticioară medie, adaugă făina, amestecă bine și ține pe foc timp de 1 minut. Adaugă laptele rece, amestecând continuu până începe să sfârâie și să se îngroașe, obținând consistența unei maioneze. Adaugă nucșoara, asezonează cu sare și piper. Lasă sosul să se răcească de tot.  Separat, rade și amestecă brânzeturile alese, iar când se răcește complet sosul, combină-le.

Vezi și : Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

Preîncălzește cuptorul, unge o tavă cu unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Împarte aluatul în 3-4 părți egale. Acum, pe rând, întinde-l cu sucitorul într-o formă ovală. Rulează ușor marginile, formând o bărcuță. Împarte egal pe fundul fiecărei bărcuțe în parte pasta de măsline, apoi presară brânza deasupra. Transferă-le pe tava dinainte pregătită.

Dă-le la cuptor timp de 10 minute până se rumenesc egal. Pune câte un gălbenuș de ou în mijlocul fiecărei khachapuri, unt, presară un pic de fulgi de chilli, nucșoară și sare de mare (opțional) și mai dă la cuptor încă 5-6 minute, la foc mediu. Se servește amestecând gălbenușul moale de ou cu brânza topită.

Vezi și: Cel mai IEFTIN TORT. Rețeta FĂRĂ COACERE. Este o bunătate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel