Data actualizării:
Data publicării:

Plăcintă de mere cu nucă şi scorţişoară. Reţeta pe care trebuie să o încerci

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Plăcinta cu mere şi scorţişoară este delicioasă şi uşor de preparat. Mai mult, se face şi foarte repede. Vă prezentăm o reţetă pe care trebuie să o încercaţi. 

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

1 kilogram de mere

Un cubuleţ de drojdie

1kg de făină 

250 ml apă

100 ml ulei

250 grame miez nucă

Scorţişoară

Zahăr vanilat

Esenţă

6 linguri de zahăr

Mod de preparare

 

Preparăm aluatul din făină, apă călduţă și drojdie. Îl împărţim în două părţi egale. Se ia prima parte şi se împarte în trei părţi, după care se fac biluţe.

Întindem prima biluţă,  se pune ulei, apoi întindem şi cea de-a doua biluţă. O punem peste prima. La fel procedăm şi cu cea de-a treia biluţă, după care se împătureşte și se lasă la crescut 10 minute.

Între timp, facem la fel şi cu cea de-a doua parte a aluatului.

Se întinde prima parte de aluat până când obţinem foaia de plăcintă.

Citeşte şi Prăjitură cu orez, reţetă delicioasă. Uite cum se face

 

Separat, într-un bol radem merele, adăugăm zahărul tos, zahărul vanilat, scorţişoara, nuca şi se amestecă. Se stropeşte foaia de plăcintă cu puţin ulei, după care se pune compoziţia preparată anterior. Se rulează și se taie bucăți, bucăţi pe care le punem în tava tapetată cu ulei.

Procedăm la fel şi cu cea de-a doua parte.

Introducem tava în cuptor, la 180 de grade, timp de 30 de minute. La final putem pune zahăr pudră peste ea.

Citeşte şi Cum să faci maioneză de post. Cea mai bună reţetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel