Plăcintă de dovleac. Rețeta nemaipomenită de sezon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eva Bronzini)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eva Bronzini)
Plăcinta de dovleac este un desert preparat de multe gospodine în această perioadă. Iată rețeta delicioasă...

Ingrediente
 
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 250 ml apă călduţă
- 2 linguri zahăr
- jumătate linguriţă sare
- 2 linguri ulei

Cum se prepară

Se frământă un aluat elastic,care se lasa 15 minute să se odihnească.Se împarte în patru şi din fiecare parte se întinde câte o foaie,cât de subţire se poate,întâi cu sucitorul apoi cu mâinile. Foaia se pune pe hârtie de copt,se pune dovleac pe toată suprafaţa foii şi cu ajutorul hârtiei se rulează, potrivit petitchef.ro. Se aşază rulourile în tavă unsă. Se ung şi ele deasupra cu ulei şi se dau la cuptor,la foc mediu,până se rumeneşte puţin deasupra.Se pudrează cu zahăr pudră.

Citește și:

Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume

Dovleacul este sărac în calorii şi bogat în fibre. O porţie de 200 de grame de dovleac conţine 52 de calorii şi trei grame de fibre. Alimentele bogate în fibre ajută la digestie şi oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Un studiu realizat la Harvard, care a implicat 40.000 de participanţi, a concluzionat că fibrele sunt cheia pentru o inimă sănătoasă şi un risc mai scăzut de boli coronariane. Beta-carotenul din dovleac ajută organismul să producă vitamina A şi îi permite să acţioneze ca un antioxidant, luptând împotriva radicalilor liberi din organism care provoacă leziuni celulare şi duc la dezvoltarea cancerului. Acest supliment aduce beneficii sănătăţii ochilor, îngrijirii pielii şi reducerii ridurilor.

Dovleacul poate fi consumat de persoanele cu diabet zaharat, ajutând la reglarea nivelului de insulină şi de zahăr din sânge, scrie Rador. Seminţele de dovleac conţin aminoacidul triptofan care poate îmbunătăţi calitatea somnului şi poate reduce stresul şi proasta dispoziţie. Aceste seminţe mai conţin vitaminele E, C, K şi calciu, dar şi potasiu, fosfor, fier, magneziu şi zinc. Antioxidanţii alfa-caroten, beta-caroten şi beta-criptoxantină găsiţi în dovleac pot proteja celulele de radicalii liberi, reducând, de asemenea, riscul de arsuri solare, cancer de piele şi alte probleme de sănătate.

Trei alimente minune pentru digestie. Îți aduc numai beneficii. Recomandarea medicilor

Nutriţia adecvată este necesară nu numai pentru corectarea siluetei, ci şi pentru sănătatea generală şi funcţionarea normală a corpului. Digestia este afectată de mulţi factori, de la stres la viteza de a mânca, scrie Rador, citând Zdrave. Cu toate acestea, digestia poate fi ajutată cu anumite alimente.

Iaurtul

Iaurturile contin bifidobacterii, care îmbunătăţesc procesul digestiv. Ele intră în stomac şi ajută la absorbţia tuturor nutrienţilor pe care îi foloseşte o persoană. În plus, un astfel de produs creează un mediu favorabil pentru digestie. Medicii recomandă iaurt natural, fără coloranţi şi arome, scrie Rador.

Prunele

Aceste fructe sunt cunoscute pe scară largă ca un laxativ natural şi, prin urmare, sunt recomandate celor care au probleme cu constipaţia. Cele mai indicate sunt prunele în locul preparatelor speciale laxative, deoarece aceste fructe nu au efecte secundare, dacă sunt consumate cu moderaţie. Prunele sunt, de asemenea, bogate în fibre, ceea ce le face şi mai sănătoase. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel