Plăcintă cu mere, nucă şi scorţişoară, reţeta simplă pe care o vei adora
Aşa faci cea mai bună plăcintă cu mere, nucă şi scorţişoară.
Ingrediente: un kilogram de mere, o linguriţă de scorţişoară, două pacheţele de zahăr vanilat, 6 linguri cu zahăr, un kilogram de făină, un cubuleţ de drojdie, o lingură de ulei, un praf de sare, 150 de grame de miez nuci, o cană cu apă minerală şi hârtie de copt.
Mod de preparare
Se pune făina într-un bol, adăugăm apa minerală, un cubuleţ de drojdie, un praf de sare şi începem să frământăm. Aluatul se lasă la dospit 10 minute.
Se rad merele, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, scorţişoara şi nuca şi se amestecă toate ingredientele.
Se întinde aluatul şi se pune o parte din umplutură pe foaia de plăcintă. Se rulează. Într-o tavă punem hârtia de copt, o tapetăm cu puţin ulei şi aşezăm plăcinta.
Tava se introduce la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
La final se pudrează cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News