Placă Nokia vine IT SAP. Noi locuri de muncă pentru români
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Oameni-muncind
Oameni-muncind

Furnizorul de soluţii IT SAP anunţă deschiderea unui centru de consultanţă în România, urmând să angajeze 400 de persoane până în 2014, centrul având birouri în Bucureşti, Cluj și Timişoara. Noul centru va oferi servicii de consultanţă pentru clienţii din Europa Centrala și de Vest. SAP România s-a înfiinţat în 2002 și are circa 100 de angajaţi în prezent.

autor: Elena Arcan

oameni muncindNoua entitate a rezultat din transformarea fostului centru SAP Global Delivery, parte a diviziei SAP Consulting din Bucureşţi și va include alte două birouri în ţară: Cluj și Timişoara. Centrul va furniza servicii pentru clienţii din pieţele mature din Vestul și Centrul Europei: Austria, Belgia, Germania, Luxemburg și Olanda, informează Hotnews.

Centrul din Romania, împreună cu viitoarea entitate din Portugalia, sunt primele centre de nearshoring ale SAP în Europa.

SAP a înregistrat pe plan local în 2010 afaceri de 17,6 milioane de euro, în creștere cu 17,1% față de 2009. Subsidiara din România avea la finalul anului trecut 94 de angajați, cu 17 mai mulți decât în 2009.

SAP Romania s-a înființat în 2002, activitatea sa fiind concentrată pe vânzări și marketing, precum şi pe dezvoltarea versiunilor localizate ale soluțiilor SAP. Compania avea o cotă de 22,1% în 2009 pe piaţa furnizorilor de soluţii pentru afaceri (conform IDC) și peste 300 de clienţi în România.

SAP AG s-a înfiintat în 1972 și are sediul în oraşul german Walldorf. Veniturile pe plan mondial au trecut de 12 miliarde euro anul trecut, iar numărul de angajați este de 53.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel