Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Dacă vrei să încerci o variantă de pizza delicioasă, poți prepara o rețetă de casă în stilul "Quatro Stagioni".

Ingrediente blat:

150 de grame de făină
un vârf de linguriţă de sare
10 grame de drojdie
100 de ml lapte călduţ sau 300 de ml de apă

Ingrediente pentru ornat

3 linguri pasta de tomate
3 felii de salam
3 felii  muşchi file
3 felii pastramă de porc
150 de grame ciuperci feliate la cutie
1/2 ardei gras
150 de grame de mozzarella
câteva măsline feliate
oregano

Vezi și: Pizza rapidă la tigaie. Rețeta ușoară, gata în 15 minute

Cum se prepară pizza Quatro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Dacă alegem să folosim lapte, acesta se încălzeşte puţin, după care se dizolvă drojdia în 2 linguri. Făina se cerne într-un castron şi se presară un vârf de sare deasupra, scrie cosimo.ro.

Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Se face o mică groapă în mijlocul făinii şi se aaugă drojdia dizolvată în lapte. Se realizează un terci peste care se presară un praf de făină. Se lasă la dospit timp de 20 de minute, după care se adaugă treptat restul de făină, laptele şi uleiul.

Vezi și: Pizza pe felii de pâine. Rețeta rapidă și ușoară

Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Se amestecă bine până când se obţine un aluat elastic şi consistent, având grijă să frământăm pentru a se forma bule de aer. Se pudrează făină, iar aluatul se lasă la dospit încă jumătate de oră, timp în care acesta ar trebui să se dubleze în volum.

Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Mezelurile se taie julien mărunt şi se pun la rumenit împreună cu două linguri de ulei şi ardeiul. Mezelurile se rumenesc 5 minute, se adaugă ardeiul şi se ţine până când acesta din urmă îşi schimbă culoarea. La final, se adaugă şi pastă de roşii, se amestecă bine, se mai lasă pe foc un minut şi apoi se lasă să se răcească.

Vezi și: Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta tradițional românească

Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Tava de copt se unge cu ulei şi se presară deasupra un praf de făină pentru ca pizza să nu se lipească. Aluatul se frământă din nou energic şi se pregăteşte sosul din 2 linguri de pastă de roşii, plus o jumătate de linguriţă de oregano.

Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă. Blatul format se întinde pe tavă şi se unge cu o pensulă cu pastă de roşii. Se presară mozzarella, apoi  se adaugă mezelurile, ciupercile şi măslinele. Se lasă la rumenit la cuptor aproximativ 20 de minute. 

Vezi și: Cum faci GOGOȘI pufoase din DOUĂ INGREDIENTE. Rețeta rapidă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel