Pizza Quattro Formaggi, făcută acasă: Rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Pizza Quattro Formaggi este nelipsită la masa gurmanzilor. Dacă vrei să o prepari singur, la tine acasă, noi avem rețeta. Acum, poți să te apuci de treabă.

Ingrediente 

- blat de pizza
- sos de pizza
- 1 ceapă mică
- 100 g mozzarella
- 100 g gorgonzola
- 100 g grana padano/parmezan
- 200 g cașcaval afumat/emmentaler

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul. Sotează ceapa în puțin ulei cu sare. Adaugă și sosul de pizza, scrie retete.unica.ro. Pune blatul într-o tavă care nu lipește, întinde deasupra sosul de pizza.. Pune cubulețele de mozzarella (făcută mai mult decât ușor după rețeta de aici), rade cașcavalul afumat deasupra, parmezanul și, la final, împrăștie și gorgonzola. Stropește cu puțin ulei de măsline. Dă la cuptor timp de 25 de minute.

Atenție, dacă îți comanzi pizza acasă!

Însă, dacă totuși nu vrei să stai în bucătărie, îți poți comanda o pizza, acasă, direct de la restaurant. Însă rebuie să ai ceva în vedere: specifică faptul că nu o vrei feliată. Când este tăiată crusta, toată zeama se scurge, iar pizza devine uleioasă și moale. Încinge un pic cuptorul, înainte să îți fie livrată. În momentul în care o primești, mai bag-o puțin la încălzit și menține temperatura sub 100 de grade Celsius, scrie feminis.ro. Astfel, ingredientele să vor încălzi fără să se ardă, iar crusta să rămână crocantă. Când pizza a ajuns la temperatura dorită, o poți felia tu, chiar înainte să o mănânci.

Cum se reîncălzește pizza corect

Dacă ți-au mai rămas câteva felii de pizza și vrei să nu se usuce atunci când o reîncălzești, pune un pahar cu apă în cuptorul cu microunde, potrivit eva.ro.

Diferite tipuri de ceai trebuie preparate la temperaturi diferite pentru perioade de timp diferite. Ceaiul alb - între 65-70 °C pentru 1-2 minute; ceaiul galben - între 70-75 °C pentru 1-2 minute; ceaiul negru - între 75-80 °C pentru 1-2 minute, ceaiul oolong între 80-85 °C pentru 2-3 minute.

Înfăşoară bine coada bananelor cu staniol (folie alimentară) pentru a preveni coacerea lor. Acest truc ar trebui să îţi dea încă 3-5 zile în care să le poţi consumă fără a fi prea coapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel