Pizza în tigaie, fără făină, gata în câteva minute. O felie are doar 100 de calorii
Pizza este una dintre cele mai iubite și savurate alimente din lume! Tuturor le place pizza, dar te-ai gândit vreodată că ai putea să o prepar fără cuptor?
Pizza, pregătită după rețeta de mai jos, te va cuceri nu doar pe tine și familia ta, dar și pe toți oaspeții. Iată care sunt ingredientele necesare și procedura de preparare.
Ingrediente:
300 grame de cartofi,
2 ouă,
15 ml ulei,
sare și piper după gust,
două roșii,
mozzarella - 100 de grame.
Metoda de preparare
Cartofii curățați de coajă și tăiați felii se pun la fiert într-o oală cu apă și sare. În alt bol, se pun ouăle și se bat bine.
O tigaie antiaderentă cu puțin ulei se pune pe aragaz. Cartofii fierți și zdrobiți se pun în tigaia încinsă și se așează într-un strat uniform.
După ce tarta din cartofi s-a copt pe o parte, trebuie să o întorci pe cealaltă parte. Dacă vrei te poți ajuta de un platou sau un capac. Asezonează cartofii cu cu sare și piper. În acest moment, adaugă și ouăle bătute.
Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii
La final, pune pe suprafață felii de roșii, peste care vei așeza brânza mozzarella tocată. Pentru a finaliza pizza, acoperă tigaia cu un capac, care va permite brânzei mozzarella să se topească.
Pizza este gata și poate fi servită pe masă, pentru a fi savurată împreună cu familia. Poftă bună!
Citește și:
Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână
Vă plac sosurile, mai ales dacă sunt ușor picante? Ei bine, vă propunem azi o rețetă pe baza de pătrunjel care conține și ardei iute.
Gustul său este surprinzător și, de asemenea, prepararea lui este simplă. E nevoie doar de câțiva pași pentru a face acest sos delicios.
Iată ingredientele necesare:
pătrunjel proaspăt - trei legături,
ulei de măsline - după gust,
boabe de piper negru și sare - după gust,
usturoi - după gust,
ardei iute - după gust.
Prepararea sosului de pătrunjel cu ardei iute
Luați mai întâi frunzele de pătrunjel, spălați-le bine cu apă rece, apoi uscați-le cu prosoape de bucătărie. Ca măsură de precauție, se recomandă să le lăsați la aer pentru a vă asigura că sunt complet uscate. Ulterior, tocați frunzele și puneți-le într-un bol.
Doar răzuiți dovlecelul și adăugați ouăle. O mâncare ușoară și sățioasă, pentru micul dejun
Adăugați sare, boabele de piper negru, ardeiul iute tocat și usturoiul pisat. Amestecați totul și turnați sosul în borcane de sticlă. Vă recomandăm să vă asigurați că borcanele sunt sterilizate: nu este suficient să fie spălate și uscate, trebuie să fie sterile.
După ce ați pus sosul în borcane, umpleți-le până la margine cu ulei de măsline extravirgin. În acest moment, închideți borcanele cu capacele sterilizate. Borcanele se păstrează în frigider.
Cea mai bună pizza de casă. Te va cuceri de la prima bucățică
Când deschideți borcanele, este de preferat să consumați sosul în câteva zile. Pătrunjelul în ulei cu ardei iute este, fără îndoială, un sos care te va surprinde și va încânta oaspeții cărora le vei oferi acest sos tentant. Poftă bună!
BONUS. Paste cremoase, gata în 10 minute. Nucușoara folosită le dă o aromă senzațională
Astăzi vorbim despre rețeta unor paste cremoase și delicioase, care vor fi îndrăgite de membrii familiei.
Ingredientele necesare pentru aproximativ 3 porții:
1 cățel de usturoi;
250 grame de paste, de preferat macaroane;
50 grame de șuncă,
500 grame piure de roșii;
nucșoară după gust;
sare și piper negru după gust;
ulei de măsline,
200 grame de parmezan ras,
50 grame de smântână lichidă de gătit.
Modul de preparare
Mai întâi trebuie să curățați cățelul de usturoi. Apoi luați o tigaie și puneți ulei. Când uleiul se încinge, introduceți usturoiul și rumeniți-l. La final, când usturoiul este auriu, adăugați piureul de roșii și gătiți aproximativ cincisprezece minute. Asezonați cu sare și piper după gust.
Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă
Între timp puneți apă cu sare pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele. Cât pastele fierb, adăugați șunca tăiată cubulețe în sos și lăsați să fiarbă zece minute. Scurgeți pastele din apă și puneți-le în tigaia cu sos. La final se adaugă smântâna și parmezanul ras și se amestecă bine până obțineți o cremă delicioasa. Pastele cu sos se ornează cu un strop de nucșoară. Serviți pastele fierbinți și, alternativ, mai puteți adăuga parmezan ras în farfurie. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News